33.2 C
Kuala Lumpur
Friday, December 8, 2023
UtamaBerita UtamaDulu kedai makannya kurang pelanggan, sejak kumpulan bermotosikal singgah makan semuanya berubah

Dulu kedai makannya kurang pelanggan, sejak kumpulan bermotosikal singgah makan semuanya berubah

Seorang peniaga di Negeri Sembilan meminta pengguna Facebook melalui kumpulan ‘Edit Apa Hari Ini‘, menyunting gambar kedai makannya. Dia mahu gambar yang disunting itu kelihatan seakan-akan ramai orang datang makan di kedainya. Sebagai tanda sokongan, sekumpulan lelaki bermotosikal singgah makan di kedainya sekali gus menukarkan angan-angan peniaga kepada realiti.

Menurut peniaga tersebut, dek kerana kekurangan pelanggan dia hampir berputus asa. Memandang itu sahaja kemahiran yang dia miliki, perniagaannya tetap diteruskan. Tambahnya lagi, pernah pada suatu hari dia memperoleh RM47 sahaja selama berniaga dari pagi hingga petang. Meskipun begitu, dia tetap bersyukur kerana masih ada pelanggan yang sudi menjamu selera di kedai makannya.

Terpanggil untuk memberi sokongan, sekumpulan lelaki bermotosikal singgah makan di kedai peniaga tersebut. Syabas dan terima kasih diucapkan kepada pasukan Zuriat Yat kerana menjadi antara mereka yang terawal menyokong perniagaan kedai makan Mehwan GULAI KAWAH ini.

Menurut Zuriat Yat, makanan di sana sedap-sedap belaka. Dia turut mengajak orang ramai untuk berkunjung ke kedai makan tersebut bagi menikmati sendiri kelazatan makanan yang disediakan.

Selepas kunjungan pasukan Zuriat Yat, ramai orang mula berkunjung ke kedai makan Mehwan GULAI KAWAH itu. Masing-masing tidak mahu melepaskan peluang untuk merasai sendiri kelazatan makan yang disediakan.

Antara menunya ialah Nasi Putih Gulai Kawah Daging, Nasi Minyak Gulai Kawah Kambing, Gulai Gearbox dan lain-lain.

Bagi peminat ikan patin, anda bolehlah mencuba menu Patin Tempoyak yang disediakan di sana. Harga pun berpatutan. Tidak rugi mencubanya.

Jika anda berkelapangan dan mahu mencuba masakan daripada air tangan mereka, bolehlah berkunjung ke kedai makan mereka. Alamatnya adalah No. 1. Medan Selera, Felda Jaya Selatan, Bandar Seri Jempol, Negeri Sembilan.

Menurut tuan punya kedai, mereka tidak berniaga pada setiap hari Rabu. Jadi, rancang perjalanan anda.

Rakyat Malaysia memang baik hati. Sikap saling bantu-membantu antara satu sama lain sudah sebati dalam jiwa kita. Pantang lihat orang di dalam kesusahan, biarpun sedikit pasti ada yang sudi menghulurkan bantuan.

Semoga rakyat Malaysia terus hidup aman damai bersatu padu.

Pilihan Editor:

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI