25 C
Kuala Lumpur
Sunday, March 26, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaNahas kereta rempuh belakang treler, 5 beradik termasuk bayi kembar kehilangan ibu

Nahas kereta rempuh belakang treler, 5 beradik termasuk bayi kembar kehilangan ibu

Seorang wanita maut, selepas kereta yang dinaiki bersama enam ahli keluarga merempuh belakang sebuah treler berhampiran kawasan rehat dan rawat (R&R) Restoran Jejantas Sungai Buloh, Lebuhraya Utara Selatan (PLUS), di Sungai Buloh, pada pagi Isnin, 14 November.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis memaklumkan seramai lapan anggota dan pegawai bersama jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Sungai Buloh bergegas ke lokasi kejadian selepas menerima panggilan pada jam 6.10 pagi.

Facebook

“Kemalangan melibatkan sebuah kereta jenis Honda Accord yang dinaiki tujuh sekeluarga telah melanggar bahagian belakang sebuah treler,” katanya dalam kenyataan media pada Isnin.

Norazam berkata, kemalangan itu mengakibatkan seorang wanita berusia 38 tahun tersepit di tempat duduk penumpang hadapan dan disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian.

Facebook

“Suami mangsa berusia 50 tahun dan anak perempuan mereka berusia 11 tahun dilaporkan cedera parah, manakala empat lagi anak mereka termasuk bayi kembar lelaki berusia antara lapan tahun hingga lapan bulan dilaporkan turut tercedera dalam kemalangan tersebut.

“Kesemua mangsa yang cedera telah dihantar ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan lanjut,” katanya.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI