26.8 C
Kuala Lumpur
Friday, February 23, 2024
UtamaNasionalPemandu kantoi elak bayar tol 59 kali, kena bayar tunggakan RM256.20 selepas...

Pemandu kantoi elak bayar tol 59 kali, kena bayar tunggakan RM256.20 selepas ditahan PROLINTAS

Kejadian para pemandu tidak bertanggungjawab mengelak untuk membayar tol di lebuh raya setiap hari bukan lagi perkara asing. 

Bagi memastikan kelakuan jelik ini tidak lagi berleluasa dan menangani isu pengguna lebuh raya culas membayar tol, PROLINTAS memaklumkan bahawa pihak mereka kini sedang menjalankan operasi berterusan untuk mengesan penceroboh tol dan senarai nombor plat kenderaan yang terbabit telah dikenal pasti.

Twitter

Pada 15 Oktober lalu, PROLINTAS Kajang SILK mendedahkan menerusi ciapan di Twitter telah berjaya menahan seorang pemandu Honda City yang kali ini kantoi kerana culas membayar tol sebanyak 59 kali!

Pelompat tol ini telah berjaya dikesan dan ditahan oleh kakitangan lebuh raya di tol Lebuhraya SILK Kajang dan mereka menuntut pelaku untuk membayar tunggakan termasuk caj pentadbiran berjumlah RM256.20.

Pemandu itu telah pun membayar keseluruhan amaun berkenaan pada masa dan lokasi yang sama di tempat kejadian.

PROLINTAS memberi pesanan kepada semua pengguna lebuh raya supaya jangan mencuba mengelak untuk membayar tol, kerana pihaknya akan terus membuat operasi mengesan pengguna-pengguna yang culas membayar tol, dan usaha ini akan dijalankan secara kerap.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI