32.8 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaBerita UtamaMurid SJK(T) Taman Melawati catat masa terpantas mengemas beg sekolah berjaya raih...

Murid SJK(T) Taman Melawati catat masa terpantas mengemas beg sekolah berjaya raih Rekod Dunia Guinness

Bagai mimpi jadi kenyataan apabila murid tahun empat SJKT Taman Melawati, Sarvysswharrann Yogeswaran berjaya meraih Rekod Dunia Guinness bagi acara mengemas beg sekolah bagi kategori bawah 16 tahun. Masa yang dicatatkan oleh Sarvysswharrann ialah 31.33 saat merupakan masa terpantas sekali gus melayakkannya memegang rekod dunia tersebut.

Bapanya, Yogeswaran Tamil Selvam begitu bangga dengan pencapaian anaknya itu dan berkongsi berita gembira tersebut di Facebook miliknya. Berikut adalah perkongsian ringkas daripada bapanya mengenai acara yang disertai oleh Sarvysswharrann:

  • Rekod Permohonan: 22 Ogos 2021
  • Percubaan Rasmi: 31 Disember 2021
  • Pengumuman Keputusan: 15 Jun 2022
  • Penerimaan Sijil: 13 Julai 2022

Semasa menunggu keputusan rasmi daripada Rekod Dunia Guinness, Sarvysswharrann telah dilantik sebagai “Duta Jenama” bagi SIMFLIGHTKL dan menerima tajaan daripada Akademi Penerbangan Muda di bawah “Program Juruterbang Muda”.

Terdahulu, kanak-kanak berusia 10 tahun ini telah berjaya merekodkan pencapaian lain yang mengagumkan dalam Rekod Dunia Kanak-kanak iaitu peserta terpantas menamakan banyak nama pesawat dalam masa enam minit bagi kategori lelaki tujuh hingga sembilan tahun.

Selain itu, Sarvysswharrann juga telah memenangi tiga pingat dalam satu pertandingan reka cipta peringkat Antarabangsa di Pulau Pinang pada tahun 2021.

Tahniah diucapkan kepada Sarvysswharrann Yogeswaran di atas pencapaiannya yang luar biasa itu. Semoga Sarvysswharrann terus maju pada masa hadapan.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI