27.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, December 9, 2023
UtamaBerita UtamaKanak-kanak terkejut sebaik sahaja melihat kek hari lahirnya, kekecewaan terlihat diwajahnya namun...

Kanak-kanak terkejut sebaik sahaja melihat kek hari lahirnya, kekecewaan terlihat diwajahnya namun dia masih tersenyum

Sambutan hari lahir pasti akan menjadi kenangan terindah dalam hidup seseorang lebih-lebih lagi bagi kanak-kanak. Pada waktu ini, kanak-kanak yang diraikan itu diberi peluang untuk memilih kek yang dia mahukan. Contohnya kek bertemakan kartun kegemaran mereka. Mereka membayangkan kek tersebut pasti cantik seperti yang mereka inginkan. Namun, lain ceritanya dengan kanak-kanak ini. Dia hilang kata-kata sebaik sahaja melihat kek hari lahirnya. Kekecewaan jelas diwajahnya namun dia masih tersenyum.

Melalui video sambutan hari lahir yang dikongsi oleh @fitropfitrop di TikTok ini kelihatan seorang kanak-kanak perempuan sedang ditutup matanya sebelum dia melihat kek hari lahirnya. Pasti dia begitu teruja untuk melihat kek bertemakan Elsa daripada filem animasi Frozen yang diinginkannya.

Namun, sebaik sahaja dia membuka mata, kanak-kanak perempuan itu terdiam. Dia hanya memerhatikan kek yang berada di hadapannya itu. Benarkah ini kek Elsa yang dia mahukan?

Walaupun jelas terkejut dengan keadaan kek tersebut, namun si kecil ini tetap terus tersenyum.

Dia melihat kek Elsa tersebut dengan lebih dekat seolah-olah mahu mengatakan bahawa itu hanya mimpi sahaja. Apabila ditanya adakah kek tersebut sama ada cantik atau tidak, dia hanya tersenyum sahaja.

Kanak-kanak perempuan itu terus memerhatikan kek Elsa, mungkin untuk melihat sisi manakah yang cantik. Akhirnya dia akur bahawa kek Elsa itu cantik!

Dia bertanyakan kepada ibunya adakah kek itu untuknya. Si ibu membalas bahawa kek itu memang untuknya. Si ibu bertanyakan kepadanya adakah dia gembira dengan kek tersebut?

Tanpa teragak-agak, si kecil yang manis ini menjawab, dia gembira malah turut memberikan flying kiss dan mengatakan “I love you, Elsa”.

Beberapa gambar diambil bagi menyimpan kenangan tersebut. Biarpun kek Elsa itu hodoh, namun si kecil ini tidak sekali pun merungut apatah lagi menangis. Senyuman tidak lekang daripada wajahnya. Barangkali dia sudah dididik agar sentiasa bersyukur dengan apa yang ada.

Mungkin kek Elsa tersebut tidak cantik seperti yang diharapkan tetapi masih lagi enak dimakan. Kanak-kanak perempuan tersebut menikmati kek hari lahirnya dengan begitu riang sekali.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI