27.3 C
Kuala Lumpur
Tuesday, July 23, 2024
UtamaGaya HidupSi putih capai lebah disangka lalat dan kena sengat, hidungnya sekelip mata...

Si putih capai lebah disangka lalat dan kena sengat, hidungnya sekelip mata jadi kembang yang sangat comel, nak gelak tak sampai hati

Seorang pemilik kucing comel baru-baru ini memuat naik cerita tentang kucing putihnya yang sudah biasa sangat nakal dan suka menggapai serangga kecil tidak berbahaya untuk bermain. Satu hari tanpa disangka, dia secara tidak sengaja mencapai seekor lebah kecil dan serangga itu telah menyengat hidungnya sehingga menyebabkan ia menjadi bengkak. 

Sengatan lebah itu telah membuat mukanya seperti kucing berhidung luar biasa kembang bermerah jambu, membuatkan mereka yang melihat terbahagi emosi tidak tahu sama ada mahu ketawa kah atau menangis iskh..

Gambar Douyin

Pemiliknya berkata pada suatu hari kucing itu menjumpai tetamu tidak diundang yang terbang di tepi tingkap, dan ia kelihatan seperti lalat kecil pada jarak jauh. Kerana didorong sifat ingin tahu, si putih menghulurkan kuku tajamnya untuk menangkap “lalat” itu tanpa teragak-agak. 

Pemiliknya tidak menyangka yang serangga terbang itu bukan lalat, tetapi seekor lebah (nasib baik tak tebuan) sehingga menyebabkan dia jadi terkejut dan ketakutan lalu dengan segera memeriksa sama ada kucing kesayangannya itu telah disengat.

Gambar Douyin

Dan lebah itu rupa-rupanya memang telah menyengat hidung si putih. Pemilik itu terpaksa mengeluarkan sengat lebah yang amat kecil itu dengan berhati-hati, dan sudah tentu kucing itu rasa sakit dan meraung meronta-ronta tidak boleh bertenang. Sengatan lebah memang sakit dan selepas itu ia sangat gatal ketika membengkak.

Pada mulanya pemilik berasa bimbang dan tertekan kerana memikirkan kucingnya dalam kesakitan, tetapi kemudian mendapati kucing yang terkena sengatan di hidung itu sebenarnya sangat comel dan melucukan, lantas dia mendapat idea membuat emoji dan memuat naik videonya di media sosial, yang menyebabkan netizen spontan tersenyum dan ketawa melihat hidung kembangnya itu.

Gambar Douyin

Video kucing hidung kembang comel itu sekejap sahaja menjadi tular dengan pelbagai reaksi netizen dan mereka meninggalkan komen:

“Maafkan saya kerana ketawa dengan tidak sopan..”

“Saya minta maaf tidak dapat menahan ketawa hahahahaha”

“Hari ceria kami terbina dengan kesakitan si comel ini..”

“Ini mengukir senyuman sepuluh tahun awet muda”

Gambar Douyin

“Lebah berkorban nyawa demi memberi laluan hidung besar si comel” 

“Adakah anda pasti hidung itu tidak akan mengembang lagi?”

“Rasa sakit tetapi rasa kelakarlah pula..”

Kasihan si putih, lain kali jangan bermain dengan serangga terbang lagi tau..

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI