29 C
Kuala Lumpur
Wednesday, September 27, 2023
UtamaGlobalWanita mengadu sakit perut pergi ke hospital, doktor beritahu suaminya ambil salah...

Wanita mengadu sakit perut pergi ke hospital, doktor beritahu suaminya ambil salah satu buah pinggangnya dan jual 4 tahun lalu

Keluarga boleh dianggap sebagai bahagian penting dalam kehidupan kerana ia sedikit sebanyak mencerminkan kehidupan yang kita miliki dan apa yang telah membentuk diri kita sebagai manusia.

Malang bagi wanita dari India ini, nampaknya orang yang terpaling rapat dengannya telah memilih untuk mengkhianatinya.

Times of India melaporkan Ranjita Kundu yang berusia 31 tahun dari Malkangiri, Koraput dihantar ke hospital kerana dia mengadu mengalami sakit perut yang luar biasa.

Gambar Times of India

Apabila dia dihantar ke hospital, doktor mendapati salah satu buah pinggangnya telah dikeluarkan. Baru dia mengetahui suaminya yang kejam telah menjual buah pinggangnya 4 tahun lalu.

Pada 2018, Ranjita disahkan menghidap batu karang dan memerlukan pembedahan. Suaminya kemudian menghantarnya ke hospital swasta di Bhubaneswar untuk membuang batu karang itu. 

Ketika menerima rawatan, suaminya tiba-tiba memutuskan untuk menjual salah satu buah pinggang Ranjita tanpa persetujuannya kepada pesakit lain yang dimasukkan ke hospital yang sama.

Gambar Hiasan / Pixabay

“Saya berada dalam keadaan dibius dan tidak sedar akan keseluruhan kejadian,” kata Ranjita.

Suaminya kemudian mengambil wang yang diperoleh daripada jualan buah pinggangnya dan membahagikan wang itu bersama kakaknya Sima Nandi.

8 bulan lalu, suaminya pergi ke Andhra Pradesh untuk bekerja, dan Ranjita mendapat tahu yang lelaki durjana itu telah berkahwin dengan wanita lain.

Gambar Ommcom News

“Kakaknya menyokong apa sahaja keputusan yang dia buat dan menyeksa saya kerana itu, dia meninggalkan anak-anak saya dan sekarang saya mahukan keadilan,” katanya.

“Polis telah menerima laporan puan Ranjita dan tindakan serta siasatan perlu akan dilakukan,” kata inspektor yang bertanggungjawab dalam kes itu.

Susulan itu, suami Ranjita, Prasant Kundu telah ditahan untuk membantu siasatan, Ommcom News melaporkan.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI