29.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 1, 2023
UtamaBerita UtamaAinul Mardhiah semakin sihat dibenarkan keluar hospital, kembali aktif bermain bersama adiknya

Ainul Mardhiah semakin sihat dibenarkan keluar hospital, kembali aktif bermain bersama adiknya

Selepas melalui waktu-waktu yang agak kritikal beberapa minggu lalu, ibu dan bapa kepada adik Ainul Mardhiah yang pernah menghidap ketumbuhan di mulut sejak lahir kini menzahirkan rasa kesyukuran kerana anak mereka telah kembali sihat.

Adik Ainul kini telah dibenarkan keluar dari hospital dan dilihat sudah mulai sihat selepas berdepan detik-detik cemas mengalami sawan beberapa kali akibat jangkitan kuman sehingga terpaksa ditidurkan di wad Unit Rawatan Rapi Pediatrik (PICU).

Instagram

Bapa Ainul, Ahmad Safiuddin memaklumkan kepada media yang anaknya telah dibenarkan keluar dari hospital pada Jumaat, 26 Ogos lalu setelah berada di PICU selama 3 minggu.

“Alhamdulillah Ainul sekarang sudah bersama kami di rumah, doktor benarkan keluar hospital pada Jumaat lalu. Keadaan Ainul juga semakin stabil dan sihat,” katanya.

Instagram

Ibunya, Nurul Erwani turut berkongsi di Instagram, yang memaparkan Ainul kini dapat dilihat kembali aktif bermain bersama adiknya di rumah.

Walau bagaimanapun, ibu bapa Ainul berkata anak sulung mereka masih lagi dalam pemerhatian doktor dan perlu mendapatkan rawatan susulan sekali seminggu sehingga doktor berpuas hati dengan tahap kesihatannya.

Instagram

Sebelum ini, adik Ainul Mardhiah dilaporkan berada dalam keadaan kritikal dan ditempatkan di PICU.

Syukur berkat ketabahan adik Ainul yang sentiasa kuat dan cekal berjuang melawan penyakit, juga doa ibu bapa dan keluarga serta rakyat Malaysia yang tidak putus-putus, tahap kesihatannya beransur pulih.

Semoga Ainul Mardhiah sentiasa sihat dan membesar dengan baik.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI