30.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 24, 2024
UtamaGaya HidupTrak MILO dan Abang Bomba Sado curi perhatian semasa perarakan Hari Kemerdekaan

Trak MILO dan Abang Bomba Sado curi perhatian semasa perarakan Hari Kemerdekaan

Selepas dua tahun hari kemerdekaan negara diraikan tanpa kemeriahan akibat pandemik, sambutan Hari Kemerdekaan yang ke-65 pada tahun ini kembali ceria dengan kibaran Jalur Gemilang puluhan ribu hadirin yang menyaksikannya di Dataran Merdeka.

Perarakan dan persembahan Hari Kemerdekaan kali ini menyaksikan pembabitan lebih 20,000 peserta dan antara yang menarik perhatian ialah trak MILO dan Abang Bomba Sado!

Bermula apabila rakyat Malaysia sememangnya tidak dapat menafikan rasa sayang mereka terhadap minuman Milo yang terkenal.

Tangkap Skrin YouTube

Sebungkus Milo ais kedengaran seperti minuman yang sesuai untuk dinikmati sambil mengagumi anggota bomba berotot dan sado yang dilihat pada persembahan dalam sambutan Hari Kemerdekaan di Dataran Merdeka pada 31 Ogos, dan itu disaksikan ribuan penonton apabila mereka disajikan dengan perjalanan nostalgia trak Milo membuat penampilan menjadi tetamu kehormat dalam perarakan Hari Kemerdekaan kali ini.

Jika diteliti, anda dapat melihat salah seorang penumpang dengan bangga mengibarkan Jalur Gemilang kecil dari tempat duduknya sambil orang ramai bertepuk tangan. Jika anda menonton perarakan dari rumah, anda mungkin tertanya-tanya sama ada trak Milo hanya dipandu untuk tontonan hadirin, membuatkan mereka berasa ‘dahaga’ untuk minuman terkenal itu.

MGAG/Facebook

Hantaran Facebook MGAG dalam ruangan komen beberapa netizen yang berada di sana memberitahu sebenarnya mereka ada mendapat minuman Milo percuma!

Sementara itu, ramai yang mengambil kesempatan pada hari itu untuk menyampaikan betapa gembiranya mereka melihat trak Milo di Dataran Merdeka. Ada yang gembira kerana trak Milo dimasukkan ke dalam perarakan Hari Kebangsaan kerana Milo sangat terkenal dan tidak lekang dengan Malaysia.

Para netizen juga bergurau trak Milo adalah satu-satunya senjata yang diperlukan untuk memerintah dunia, selain ia mengembalikan kenangan indah zaman kanak-kanak.

MGAG/Facebook

Para penonton, tanpa mengira usia, semuanya bersorak teruja apabila trak Milo memasuki lintas pentas.

Tidak pernah ada masa yang buruk untuk Milo, tetapi sesuatu yang lain juga datang yang mencetuskan ‘dahaga’ di Malaysia – dan ia bukan minuman!

Anggota bomba yang menyelamatkan mata anda!

Tangkap Skrin YouTube

Bagi mereka yang menyaksikan perarakan itu, tumpuan kepada sekumpulan anggota bomba berotot sado di atas trak bomba yang mengambil bahagian dalam perarakan benar-benar telah mencuri tumpuan bagai halilintar!

Tangkap Skrin YouTube

Menerusi laman Facebook Berita RTM yang telah berkongsi klip pendek sepasukan anggota bomba berdiri di atas trak bomba sambil memegang Jalur Gemilang.

Tangkap Skrin YouTube

Keterujaan melihat anggota bomba berotot, tampan dan sado mengibarkan Jalur Gemilang semasa perarakan pastinya menggembirakan kebanyakan penonton wanita.

Tangkap Skrin YouTube

Kedengaran beberapa hadirin wanita bersorak kepada anggota bomba tersebut, “Abang bomba sado kami!”

MGAG/Facebook

Berita Harian melaporkan lebih 70,000 rakyat Malaysia yang patriotik dan cintakan negara memenuhi Dataran Merdeka,Kuala Lumpur bagi meraikan Hari Kebangsaan 2022 pada 31 Ogos lalu.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI