29.6 C
Kuala Lumpur
Friday, June 14, 2024
UtamaGaya HidupAnak kecil 2 tahun terlepas lari ke padang ketika perlawanan bola sepak...

Anak kecil 2 tahun terlepas lari ke padang ketika perlawanan bola sepak berlangsung, ibunya laju deras ‘tackle’ macam pemain pro

Semasa permainan sedang berlangsung di stadium, beberapa situasi yang tidak dijangka mungkin berlaku menyebabkan ia tidak dapat dielakkan. Tahun lalu, ketika perlawanan bola sepak sedang berlangsung, situasi yang tidak dijangka telah berlaku melibatkan seorang budak lelaki berusia 2 tahun dan ibunya.

Kejadian berlaku di Cincinnati, Ohio, Amerika Syarikat, yang menarik perhatian dan mengejutkan para penonton. Pada separuh masa kedua perlawanan bola sepak liga utama, penonton bersorak dan menjerit menyokong pasukan mereka.

Bagaimanapun, apabila pemain yang memakai jersi hitam putih menendang bola ke gawang lawan, seorang penonton yang tidak dijangka muncul di tengah padang bola sepak. Pelbagai reaksi terdengar daripada penonton!

Semasa perlawanan sedang berlangsung, seorang budak kecil berbaju biru muda tiba-tiba berlari ke padang seolah-olah sedang mengejar pemain besar. Nasib baik, kebanyakan pemain sedang berlari ke arah bertentangan, dan mereka tidak bertembung dengan anak kecil itu.

Apabila ibunya berlari mengejarnya, penonton terkejut! Kejadian berlaku dengan pantas sehinggakan penyampai perlawanan pun tidak perasan…

Apabila anak kecil itu berlari ke tengah padang, dia menoleh ke belakang untuk melihat sama ada ibunya berlari mengejarnya. Ibunya berjaya mengatasi situasi mendebarkan itu.

Media 9gag melaporkan wanita itu bernama Morgan Tucker. Dia dan anak kecilnya sedang teruja menonton perlawanan, apabila tiba-tiba mendapati anak lelakinya yang berusia 2 tahun, Zaydek Carpenter, telah terlepas berlari ke tengah padang.

Terkedu, dia tergesa-gesa mengejar anaknya dan merangkulnya bagai pemain pro, dan segera kembali ke tempat duduk mereka, dengan harapan insiden ‘selingan pantas’ itu tidak menjejaskan permainan.

Walaupun Morgan Tucker berjaya mendapatkan anaknya, dia tergelincir sedikit sebelum mendakap si kecil Zaydek kerana rumput padang yang basah.

Sambil mengangkat anaknya, Morgan sempat mengambil semula cermin matanya yang terjatuh sebelum mereka bergegas kembali ke tempat duduk. Sorakan dan gelak tawa kedengaran daripada hadirin. Macam satu acara selingan yang menghiburkan!

Ibu itu mendedahkan kepada media yang dia terlalu gementar pada masa itu. Dia takut anaknya akan menjejaskan permainan, dan sebaliknya juga, dia takut mereka berdua akan terkena bola sepak.

“Saya sangat malu sehingga saya tersipu-sipu!” Morgan Tucker mengakui.

Morgan tidak tahu sebab sebenar mengapa anaknya tiba-tiba berlari ke padang, walaupun dia membuat spekulasi si kecil Zaydek mahu berada berhampiran atlet dan bermain dengan mereka.

Bagaimanapun, selepas beberapa siri video dikongsi di media sosial, para netizen terus berasa terhibur dan meninggalkan komen:

 “Apabila budak itu dewasa, dia boleh menjadi pemain bola sepak!”

“Kepantasan ibunya berlari boleh tahan!”

“Nasib baik, tiada perkara buruk berlaku kepada budak kecil itu dan ibunya!”

Tonton video di bawah:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI