30.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 24, 2024
UtamaBerita UtamaSanggup terjun laut demi menyelamatkan si comel, lelaki ini dipuji sikapnya

Sanggup terjun laut demi menyelamatkan si comel, lelaki ini dipuji sikapnya

Tindakan seorang lelaki berbaju biru yang terjun ke dalam laut demi menyelamatkan seekor kucing dipuji oleh netizen. Video berdurasi kurang satu minit itu telah ditonton di TikTok sebanyak 1.4 juta kali manakala di Facebook pula ialah 4.2 juta kali.

Video yang dimuat naik di TikTok oleh sailormilo itu memperlihatkan seorang lelaki tanpa ragu-ragu terjun ke dalam laut. Kemudian, dia terus berenang menuju ke arah seekor kucing yang terjatuh ke dalam laut.

Kucing itu dilihat sedang berpaut pada bahagian bawah kapal dengan keadaan bahagian bawah badannya terendam di dalam air.

Apabila kedudukannya semakin hampir dengan kucing, lelaki itu membuka baju yang dipakainya. Dengan menggunakan baju itu, dia mengambil kucing tersebut dan mengangkatnya dengan lebih tinggi daripada paras air laut.

Dengan menggunakan tangan kanannya, lelaki itu pusing dan berenang kembali sambil membawa kucing dengan menggunakan tangan kirinya. Lelaki berjiwa besar itu berenang menuju ke kapal di mana rakannya telah menunggu ditangga dan bersiap sedia untuk menyambut kucing yang telah diselamatkan itu.

Dengan penuh berhati-hati, rakan lelaki itu mengambil kucing dan menghantarnya ke atas kapal. Syukurlah semuanya selamat.

Orang ramai yang menonton video tersebut tidak putus-putus mengucapkan terima kasih kepada lelaki tersebut. Mereka bersyukur kerana ada penyelamat yang sanggup terjun ke dalam laut demi menyelamatkan nyawa si comel. Mereka juga mendoakan agar lelaki itu dikurniakan rezeki yang melimpah ruah kerana telah menyelamatkan nyawa seekor haiwan.

Melalui komen-komen disosial media, dikatakan lelaki yang terjun itu merupakan seorang tentera laut dan netizen yang mengetahui akan hal tersebut telah mengesahkannya. Orang ramai berpendapat tentera laut Malaysia memang terbaik.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI