26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaGaya HidupSeronok tidur balai, anak anjing ‘ditahan’ polis Bangkok atas kesalahan ‘tersesat’

Seronok tidur balai, anak anjing ‘ditahan’ polis Bangkok atas kesalahan ‘tersesat’

Kisah tahanan di balai polis yang ini sememangnya sungguh comel!

Pada 16 Mei lalu, polis Lumphini di Bangkok, Thailand menyiarkan hantaran pelik di laman Facebook mereka yang telah mencuri hati ramai.

Ia mengenai seekor anak anjing yang menjadi ‘penjenayah’ semalaman apabila mereka menangkapnya kerana ‘tersesat’. 

Facebook

Siaran itu memaparkan apa yang anak anjing comel itu lakukan semasa dia berada di balai polis siap dengan gambar mugshot.

Menurut hantaran berkenaan, polis telah menerima maklumat mengenai anak anjing itu pada petang 16 Mei kerana dia didapati berkeliaran tanpa hala tuju berhampiran sebuah kondominium di sepanjang Wireless Road, Lumphini, Bangkok.

Facebook

Apabila pegawai polis tiba di sana, mereka bertanya-tanya sama ada anak anjing itu ada pemilik tetapi tiada siapa yang tahu. Jadi mereka telah membawa balik anak anjing itu ke balai polis.

Di sana, mugshot pun diambil dengan butiran anak anjing itu: 

Nama: Golden Retriever, Pertuduhan: Tersesat.

Facebook

Sementara menunggu pemilik menjemput anak anjing itu, ‘penjenayah’ ini menghabiskan masa sekali buat seumur hidup dengan berseronok bermalam di balai polis.

Si kecil Golden Retriever diberi makan kibbles dan diberi tempat tidur yang selesa. Apabila dia akhirnya tertidur, seseorang meletakkan selimut padanya juga.

Facebook

Selepas ditahan di balai polis selama sehari, pemilik anak anjing ini akhirnya telah tampil datang menjemput dan si comel itu kelihatan agak bersedih untuk pulang.

Facebook

Diharap anak anjing itu tidak lagi melanggar undang-undang selepas semalaman berada di balai polis atas ‘kesalahan jenayah’ menceriakan hari semua orang.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI