26.8 C
Kuala Lumpur
Friday, February 23, 2024
UtamaGlobal“Jika saya sudah tiada, ingatlah saya dengan melihat video yang ada” –...

“Jika saya sudah tiada, ingatlah saya dengan melihat video yang ada” – Cef Burak Ozdemir

Mungkin ramai yang sudah kenal dengan figura yang sentiasa tersenyum ceria dan ramah ini, siapa lagi kalau bukan cef terkenal kelahiran Turki, Burak Özdemir yang sangat disenangi ramai.

Melalui video yang dimuat naik di laman sosial TikTok yang memaparkan bakat masakannya, cef itu dilihat sering berkongsi rezeki dengan orang ramai yang kurang bernasib baik.

Namun, siapa sangka di sebalik keriangan dan senyumannya itu dia sebenarnya menyimpan berita yang sedih untuk dikongsikan. Baru-baru ini, beliau ada mengumumkan bahawa dirinya kini sedang menderita penyakit ketumbuhan otak dan berita tersebut telah mengejutkan ramai pihak terutama peminatnya dari seluruh dunia.

Apa yang lebih menyedihkan lagi, dalam dua perkongsian video terbaharu beliau, Chef Burak jelas kelihatan berada dalam keadaan sugul dan pucat. Tidak hanya itu, beliau juga kelihatan lebih kurus ekoran berat badan beliau yang semakin menyusut.

“Sekiranya saya sudah tidak ada lagi, (kenangi saya) menerusi video-video masakan amal yang dibuat sebelum ini,” kongsinya dalam salah satu video yang dimuat naik baru-baru ini.

Melalui video yang dimuat naik, beliau turut dilihat memohon doa agar diberikan kesembuhan dan sempat menitipkan pesan buat semua peminatnya di seluruh dunia.

Justeru itu, ramai peminat Burak dari seluruh dunia mendoakan agar beliau kembali sihat dan muncul semula dengan video-video terbaharu yang seringkali di muat naik di laman TikTok miliknya.

Melihat di ruangan komen, rata-rata peminat mendoakan agar Cef Burak terus diberikan kekuatan serta dikurniakan kesembuhan segera daripada penyakit yang dideritainya itu.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI