26 C
Kuala Lumpur
Friday, April 19, 2024
UtamaBerita UtamaBayi berusia 3 hari sudah disuapkan bubur, ibu luah kekecewaan dengan tindakan...

Bayi berusia 3 hari sudah disuapkan bubur, ibu luah kekecewaan dengan tindakan ibu mertua

Setiap pasangan yang berkahwin pastinya mengimpikan untuk mendapatkan zuriat sendiri. Ada yang dikurniakan rezeki awal, ada pula yang perlu menunggu bertahun-tahun lamanya. Tidak kira cepat atau lambat, kehadiran anak pastinya sangat ditunggu-tunggu bagi menambah bahagia dalam keluarga dan menjadi penyeri dalam rumah tangga.

Menjadi ibu bapa pastinya sesuatu yang mengembirakan dan mengujakan. Namun begitu, tugas sebagai ibu bapa pula bukanlah sesuatu yang mudah malah sangatlah mencabar. Buat ibu bapa baru pastinya lebih banyak cabaran dan perkara baru yang perlu mereka hadapi.

Antara hal yang paling menyedihkan ialah apabila ada orang di sekeliling yang tidak faham dengan situasi itu dan cuba mengambil tempat sebagai ibu bapa kepada anak kecil. Itulah yang berlaku kepada seorang ibu kepada seorang bayi yang apabila ibu mertuanya secara diam-diam menyuapkan makanan kepada bayi kecilnya.

Apa yang berlaku ialah seorang bayi kecil yang baru berusia tiga hari telah disuapkan bubur oleh neneknya. Video yang dimuat naik ke laman TikTok itu mula tular sehingga mengundang reaksi ramai.

Apa yang lebih membuat netizen terkejut dan marah adalah apabila bayi itu baru sahaja berusia 3 hari dan pastinya tidak boleh diberikan apa-apa makanan melainkan susu. Namun, apa yang dilakukan oleh neneknya adalah sesuatu yang sangat keterlaluan dan boleh mendatangkan bahaya kepada bayi tersebut.

Video itu juga jelas sekali bayi tersebut sepertinya tidak mampu untuk menerima makanan tersebut dan apa yang lebih menyakitkan hati neneknya terus menyuapkannya makan walaupun si kecil itu tidak mampu untuk menerimanya.

“Itu disuapin diam-diam pass saya nyuci di sungai dan yang ngerekam tetangga saya dan dikirim ke saya, semoga lekas kabur dari sini” – kata ibu kepada bayi itu.

Lebih mengejutkan adalah ibu bayi itu tidak tahu yang mentuanya bertindak sebegitu. Difahamkan dia ditugaskan untuk mencuci baju di sungai.

Mujur, jirannya sempat melihat kejadian tersebut dan terus merakam tindakan ibu mertuanya itu sebagai bukti. Ibunya juga berkata perut bayi itu sehingga keluar urat berwarna biru.

Sehingga kini video tular tersebut telah ditonton hampir 800 ribu kali dan menerima lebih daripada 4,000 ‘like’ di laman sosial itu. Tidak hanya itu, ramai netizen yang turut sama marah dan berang dengan tindakan itu turut meninggalkan reaksi mereka di ruangan komen. Ada juga yang menzahirkan rasa simpati mereka.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI