34.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaBerita UtamaEnggan bayar tambang, remaja perempuan kelar leher pemandu e-hailing

Enggan bayar tambang, remaja perempuan kelar leher pemandu e-hailing

KUALA LUMPUR: Polis menahan seorang remaja perempuan yang disyaki mengelar leher pemandu e-hailing selepas enggan membayar tambang berjumlah RM400.

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Beh Eng Lai, berkata remaja berusia 16 tahun itu ditahan di sebuah premis perniagaan di Jinjang, Sentul di sini, jam 4.55 petang, 16 April 2022.

Katanya, polis menerima laporan daripada lelaki berusia 63 tahun yang dikelar di leher oleh penumpangnya ketika berada di Jalan Kovil Hilir, Sentul, jam 2.55 pagi, Rabu lalu.

“Siasatan mendapati, mangsa mengambil suspek di Sagil, Tangkak, Johor menggunakan aplikasi e-hailing. Selepas tiba ke destinasi di Jalan Kovil Hilir, mangsa memberitahu jumlah tambang yang dipersetujui untuk dibayar ialah RM400.

“Suspek enggan membayar kerana tidak mempunyai wang dan mangsa membuat keputusan menghantar suspek ke balai polis untuk tindakan selanjutnya,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, suspek yang ketakutan mengelar leher mangsa menggunakan sebilah pisau lipat dan melarikan diri dengan meninggalkan senjata tajam digunakan di dalam kereta mangsa.

“Mangsa kemudian memandu menuju ke Balai Polis Sentul untuk meminta bantuan sebelum dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) dengan ambulans untuk mendapatkan rawatan,” katanya.

Katanya, suspek dapat ditahan dan polis turut merampas sebuah telefon bimbit miliknya.

Eng Lai berkata, semakan mendapati suspek tidak mempunyai rekod jenayah lampau manakala kes disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI