31.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 24, 2024
UtamaGlobalCubaan seludup anak harimau guna khidmat pos gagal

Cubaan seludup anak harimau guna khidmat pos gagal

Hari ini pelbagai cara digunakan untuk menyeludup haiwan keluar dari sesebuah tempat. Apa yang paling tidak masuk akal ada yang menggunakan khidmat pos untuk menyeludup haiwan keluar. Boleh bayangkan bagaimana haiwan berada dalam bungkusan pos?

Polis Mexico menemui anak harimau Bengal yang berusia dua bulan dibungkus di dalam bekas plastik berwarna biru untuk penghantaran laju. Perkara tersebut walau bagaimanapun terbongkar setelah anjing pengesan menghidu sesuatu yang mencurigakan di dalam bekas plastik tersebut.

Anak haiwan itu dipercayai diberi ubat pelali sebelum dibungkus di dalam bekas plastik tersebut.

Menurut sumber, seorang individu telah mencuba untuk menghantar anak harimau itu dari negara barat Jalisco kepada alamat di tengah negeri Queretaro.

Anak harimau tersebut mengalami dehidarsi tetapi tidak mengalami sebarang kecederaan lain dan telah diserahkan ke pusat pengurusan haiwan. Kes tersebut kini berada dalam siasatan pihak polis.

Selain di dalam kotak, sebelum ini ada juga anak harimau itu yang disumbat di dalam sampul surat besar. Apa yang lebih teruk ada juga anak-anak harimau yang terlepas dan berkeliaran di lorong-lorong di kawasan kejiranan.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI