31.2 C
Kuala Lumpur
Saturday, December 9, 2023
UtamaGaya HidupMenyibuk ketika dua ekor kucing bertikam lidah, gelagat selamba anjing ini buat...

Menyibuk ketika dua ekor kucing bertikam lidah, gelagat selamba anjing ini buat ramai tetawa

Dalam kalangan adik-beradik kita pasti akan ada seorang dua yang ‘gila-gila’ perangainya. Ada sahaja yang mereka lakukan bakal menyakitkan hati. Mereka bukan sahaja suka mengusik tetapi selalu membuat keadaan menjadi huru-hara.

Itu baru bergurau tetapi kalau ada pergaduhan pula kadang-kala keadaan tidak melibatkan mereka tetapi merekalah yang paling menyibuk. Memang geram, tetapi tanpa mereka rumah pasti sunyi dan kita akan berasa tidak lengkap.

Video lucu tiga ekor haiwan ini mungkin akan memberi gambaran lebih jelas tentang keadaan tersebut. Kelihatan dua ekor kucing sedang mula bertikam lidah. Tidak tahu apa yang menyebabkan mereka begitu tetapi nampak gayanya ada sesuatu yang penting melibatkan kedua-dua pihak. Siapa benar, siapa salah hanya mereka yang tahu.

Apa yang lebih menarik perhatian ialah apabila muncul seekor anjing di situ. Kemunculannya bukan sahaja tidak diperlukan tetapi gayanya seperti dia pula yang terlibat sedangkan pergaduhan hanya melibatkan dua ekor kucing.

Si anjing bahkan terus menyibuk berlari-lari di situ seolah-olah dia juga terlibat sama dalam isu yang muncul. Kehadirannya di situ membuatkan kedua-dua kucing yang bergaduh itu terkadang hilang ‘mood’ dan geram melihat gelagatnya yang ‘over’.

Kedua-dua kucing itu kemudian mula tidak mempedulikan anjing tersebut dan terus dengan pergaduhan mereka namun fokus mereka terus diganggu anjing tersebut membuatkan ‘sesi pergaduhan’ tergendala seketika.

Video yang dimuat naik di Facebook itu lah menarik perhatian ramai. Rata-rata netizen terhibur dengan gelagat selamba anjing tersebut. Ada yang mengatakan anjing tersebut cuba meleraikan pertikaian yang ada antara kedua-dua ekor kucing itu. Ada juga netizen yang mengatakan anjing tersebut adalah pengadil dalam pergaduhan tersebut.

Tidak kira lah apa yang digaduhkan atau apa peranan anjing itu di situ, video tersebut tetap sangat lucu untuk ditonton. Anda yang sedih pun boleh tertawa melihat kerenah anjing yang sangat ‘busybody’ itu. Macam-macam perangai!

Tonton video di sini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI