26.1 C
Kuala Lumpur
Tuesday, December 5, 2023
UtamaBerita UtamaWanita dewasa alami pendarahan otak dan meninggal dunia selepas 8 hari menerima...

Wanita dewasa alami pendarahan otak dan meninggal dunia selepas 8 hari menerima suntikan vaksin COVID-19

Seorang koroner (rujukan PRPM: (koronér) pegawai awam yang menyiasat kes kematian mengejut (secara luar biasa) yang puncanya disyaki ada kaitan dengan kes jenayah) di United Kingdom telah memutuskan bahawa seorang wanita meninggal dunia akibat kesan sampingan yang disebabkan oleh vaksin AstraZeneca COVID-19. Koroner South Yorkshire Nicola Mundy memberitahu BBC dalam satu kenyataan pada 16 Mac lalu bahawa wanita yang dikenal pasti sebagai Kim Lockwood berusia 34 tahun itu mengadu sakit kepala lapan hari selepas mengambil suntikan pada Mac 2021.

PEXELS

Menurut koroner Mundy, keadaan wanita itu merosot dengan mendadak dan dia disahkan meninggal dunia 17 jam selepas dimasukkan ke hospital iaitu lapan hari selepas mendapat suntikan. Tambah Mundy lagi, Lockwood “amat tidak bernasib baik” kerana mengalami pendarahan otak secara “mengejut dan mendatangkan bencana”. Kematian wanita itu direkodkan di mahkamah Koroner Doncaster sebagai Trombositopenia Trombotik Akibat Vaksin (VITT), kata pegawai kepada penyiar.

Artikel yang diterbitkan oleh Pusat Maklumat Bioteknologi Kebangsaan Amerika Syarikat mengatakan VITT “ditakrifkan sebagai sindrom klinikal” yang melibatkan “pembangunan trombosis di tapak yang tidak biasa” yang termasuk trombosis sinus vena serebrum atau trombosis vena splanchnic. (rujukan PRPM: trombosis: (Ubat) pembekuan darah di dalam jantung atau pembuluh darah sehingga boleh menyebabkan kematian)

Persatuan Hematologi Amerika pada Januari 2022 menyatakan bahawa VITT dikesan dengan kiraan platelet rendah, dikenali sebagai trombositopenia dan pembekuan darah yang biasanya berlaku pada vena splanknik yang terletak di abdomen dan perut atau urat serebrum yang terletak di otak.

Damian, suami Lockwood memberitahu saluran berita bahawa isterinya, ibu kepada dua orang anak itu telah mengadu bahawa “kepalanya seperti hendak meletup,” sementara bapanya, Wayne Merrill mengingati semula kata-kata anak perempuannya yang mengatakan sakit kepalanya “sebenarnya membunuhnya.”

PEXELS

“Kesakitan Kim tidak diuruskan dengan sewajarnya dan keluarga itu sepatutnya didengari,” kata Mundy.

Kerajaan United Kingdom berkata terdapat 438 kes kejadian tromboembolik (pembekuan darah) yang dilaporkan dan 79 kematian setakat ini selepas menerima vaksin AstraZeneca.

Tahun lalu, pegawai di Edmonton, Kanada berkata seorang wanita berusia 50-an meninggal dunia akibat VITT selepas menerima vaksin AstraZeneca yang memerlukan dua dos dan menggunakan teknologi adenovirus. Vaksin AstraZeneca, walaupun biasa di seluruh Eropah belum diluluskan oleh Pentadbiran Makanan dan Ubat Amerika Syarikat untuk kegunaan.

“Saya sedih untuk melaporkan…bahawa kami telah mengesahkan kematian pertama Alberta akibat VITT berikutan vaksinasi daripada vaksin AstraZeneca [COVID-19]”. Ketua Pegawai Perubatan Kesihatan Dr. Deena Hinshaw mengucapkan takziah kepada mereka yang berduka atas kehilangan tersebut di Twitter pada 4 Mei 2021.

Pegawai kerajaan Amerika Syarikat dan United Kingdom telah berulang kali mengatakan bahawa manfaat vaksin itu melebihi risiko bagi kebanyakan orang.

COVID-19 adalah penyakit yang disebabkan oleh virus PKC (Parti Komunis China).

Walau bagaimanapun, pegawai AstraZeneca tidak memberi sebarang komen ketika The Epoch Times bertanya dalam satu sidang akhbar.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI