31.1 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaBerita UtamaDengar berita bekas kekasih 20 tahun dahulu sudah bercerai, pemuzik Korea nekad...

Dengar berita bekas kekasih 20 tahun dahulu sudah bercerai, pemuzik Korea nekad lamar pelakon Taiwan, Barbie Hsu

Pelakon Taiwan, Barbie Hsu, dilaporkan telah berkahwin semula, selepas tiga bulan selepas bercerai dengan ahli perniagaan China, Wang Xiaofei.

Barbie Hsu, 45, dikatakan telah berkahwin dengan pemuzik Korea Selatan, yang merupakan bekas teman lelakinya, DJ Koo, 52, juga dikenali sebagai Koo Jun-yup. DJ Koo pernah menjadi sebahagian daripada duo muzik tarian Korea Selatan 1990-an Clon, yang popular ketika itu. Koo dan Hsu juga pernah menjadi pasangan sekitar dua dekad yang lalu.

Koo membuat pengumuman di Instagram dalam bahasa Korea dan Cina, dengan memberitahu umum bahawa dia kembali berhubung dengan bekas teman wanitanya selepas mendengar tentang perceraiannya.

Dia menulis: “Kami sudah berkahwin. Berjodoh dengan kekasih sejak 20 tahun dahulu- ini adalah cinta yang kami berdua mahu terus raikan.

“Apabila saya mendengar berita perceraiannya, saya telah mencari nombornya sejak lebih 20 tahun lalu dan menghubunginya. Syukurlah, nombornya tidak berubah dan kami berhubung semula. Kami telah kehilangan terlalu banyak masa bersama jadi saya melamarnya dan Barbie akhirnya bersetuju.

“Selepas mendaftarkan perkahwinan kami, kami akan hidup bersama. Saya berkahwin lewat dalam hidup dan saya berharap dapat menerima kasih sayang dan sokongan semua orang.”

Hsu, yang menyiarkan semula mesej Koo di akaun media sosialnya, menulis: “Hidup tidak menentu. Saya menghargai kebahagiaan yang saya miliki pada masa kini. Saya berterima kasih kepada semua yang telah membawa saya selangkah demi selangkah ke tahap saya sekarang.”

Hsu mengumumkan perceraiannya dengan Wang selepas lebih 10 tahun berkahwin pada November 2021. Mereka mempunyai dua anak – seorang anak perempuan lahir pada 2014 dan seorang anak lelaki lahir pada 2016.

Barbie Hsu mengumumkan perceraiannya dengan Wang Xiaofei pada November 2021.

Menurut laporan media Taiwan, Koo berkata dalam program TV Korea Selatan pada 2010 bahawa mereka bertemu di sebuah konsert di Taiwan.

Mereka dilaporkan mula bercinta secara rahsia pada 1998 tetapi berpisah selepas kira-kira setahun kerana pihak pengurusan Koo tidak membenarkan dia mempunyai sebarang hubungan cinta. – The Straits Times/Asia News Network

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI