27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita UtamaEskalator terbakar di Jalan Ampang bukan bawah seliaan Rapid Rail

Eskalator terbakar di Jalan Ampang bukan bawah seliaan Rapid Rail

Rapid Rail Sdn Bhd menjelaskan pada 7 Mac bahawa eskalator di Jalan Ampang yang terbakar pada awal pagi Isnin bukan berada di bawah seliaannya.

Rapid Rail berkata dakwaan gambar tular di media sosial sebuah eskalator di stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Ampang Park yang terbakar adalah tidak tepat dan menimbulkan kebimbangan di kalangan pengguna, yang mana sebahagian mereka kemudian menghubungi syarikat itu untuk mendapatkan penjelasan lanjut.

Facebook

“Eskalator tersebut merupakan sebahagian daripada jejantas pejalan kaki yang digunakan orang awam untuk melintasi Jalan Ampang. Ia bukan milik atau di bawah selenggaraan Rapid Rail,” jelas satu kenyataan pada 7 Mac.

“Difahamkan semua pihak yang terlibat sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa termasuk Jabatan Bomba dan Penyelamat, Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (JKKP) di bawah Kementerian Sumber Manusia serta kontraktor bagi mengenal pasti punca kebakaran,” tambah kenyataan itu.

Twitter

Rapid Rail memberi jaminan bahawa langkah keselamatan di stesen LRT akan dipertingkatkan bagi memastikan keselamatan dan keselesaan pengguna, dan akan bekerjasama dengan pihak berkuasa tempatan untuk mencari jalan alternatif supaya para pengguna dapat mengakses stesen LRT dengan mudah dan selamat.

Kebakaran dilaporkan berlaku pada jam 5.16 pagi 7 Mac dan tidak mengakibatkan sebarang kemalangan jiwa, menurut kenyataan pihak Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Kuala Lumpur.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI