26.7 C
Kuala Lumpur
Monday, February 26, 2024
UtamaGaya HidupPasangan kembar kahwini pasangan kembar kemudian hamil pada masa yang sama dan...

Pasangan kembar kahwini pasangan kembar kemudian hamil pada masa yang sama dan kini bahagia tinggal bersama-sama

Ketika saudara kembar seiras, Briana dan Brittany Deane masih remaja, mereka membenci teman lelaki masing-masing. Menurut Briana, 33, dia sendiri tidak tahu mengapa mereka merasakan perkara tersebut tetapi apa yang pasti mereka berdua sebenarnya mempunyai impian untuk berkahwin dengan pasangan kembar seiras seperti mereka.

Jadi apabila bertemu saudara kembar seiras Jeremy dan Josh Salyers, 35, Briana dan Brittany tahu mereka telah menemukan sesuatu yang istimewa. Adik-beradik itu terus mengahwini adik-beradik lelaki, Brittany dengan Josh dan Briana dengan Jeremy. Tidak hanya itu, mereka juga hamil pada masa yang sama yang hanya tiga bulan jaraknya.

Brittany dan Brianna berkata dalam temu bual pada masa itu bahawa mereka berharap mereka boleh hamil pada masa yang sama dan menghadapi kehidupan baru bersama.

Berkat usaha mereka, kedua-dua pasangan itu turut mengumumkan berita kehamilan mereka di akaun Instagram yang dikongsi. Walaupun kedua-dua tempoh kehamilan itu dipisahkan beberapa bulan, adik-beradik itu juga menghabiskan sebahagian besar masa kehamilan mereka bersama.

Pada 21 Januari 2021, Brittany mengumumkan kelahiran anak lelaki mereka, Jett Salyers melalui Instagram, dengan bangga Josh menulis kapsyen manis itu: ‘Brittany sangat hebat semasa bersalin. Saya sangat bangga dengan mereka dan teruja untuk menjadi ayah Jett!’

Pada April 2021, Briana dan Jeremy pula mengumumkan berita kelahiran anak lelaki mereka yang diberi nama Jax Salyers. Jeremy menulis: ‘Saya sangat bangga dengan isteri saya yang cantik, Briana, dan dia melakukannya dengan baik. Dia begitu kuat dan berani dan melakukan kerja yang menakjubkan. Saya bersyukur kerana anak lelaki kami akan membesar bersama-sama!’

Sejak menerima kedatangan ahli keluarga baharu mereka, mereka berempat mengakui ‘privasi menjadi isu’ di rumah kongsi mereka, tetapi mereka berhasrat untuk membesarkan anak-anak mereka sebagai ‘satu unit keluarga’.

Briana menambah bahawa ‘bilik tidur dan almari’ telah menjadi ‘isu besar di rumah ini’, dan juga mendedahkan mereka berempat semua berkongsi akaun bank, jadi untuk ‘membahagikan wang bukanlah sebuah masalah’.

Pasangan itu berkahwin di Twinsburg, Ohio pada Ogos 2018 dengan memakai busana pengantin yang sama. Mereka juga berkongsi berita kehamilan mereka di laman sosial Instagram yang dikongsi bersama.

Brittany dan Briana bertemu Josh dan Jeremy pada festival untuk kembar pada tahun 2017. Mereka mula jatuh hati antara satu sama lain dan selepas setengah tahun berkenalan, mereka berempat memutuskan untuk berkahwin.

Jeremy juga pernah berkata bahawa dia dan saudara kembarnya, Josh telah berjanji bahawa mereka hanya akan mengahwini pasangan kembar yang sama seperti mereka.

‘Saya dan Josh sentiasa tahu kami perlu mencari kembar seperti kami jika kami akan berkahwin — dan kami memberitahu satu sama lain bahawa kami tidak akan dapat melakukannya melainkan kami menemui sepasang kembar yang kami boleh jatuh cinta dan berkahwin,’ kata Jeremy.

‘Kami bernasib baik kerana menemui mereka, kami berasa sangat gembira.’

Perkahwinan pasangan kembar itu disiarkan dalam rancangan TLC khas yang dipanggil Our Twinsane Wedding pada Februari 2019. Pasangan kembar itu berkata mereka bersyukur kerana hamil pada masa yang sama dan dapat membesarkan anak-anak pada usia yang sama bersama-sama.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI