31.7 C
Kuala Lumpur
Thursday, March 30, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaAirAsia Ride di udara tawar 11 minit perjalanan KLIA-KL Sentral

AirAsia Ride di udara tawar 11 minit perjalanan KLIA-KL Sentral

KUALA LUMPUR – Ketua Pegawai Eksekutif Capital A Bhd, Tan Sri Tony Fernandes berkongsi berita mengenai pelancaran AirAsia Ride di udara menerusi akaun Instagram miliknya pada Rabu.

Beliau berkata, perjalanan KLIA-KL Sentral hanya akan mengambil masa 11 minit melalui perkhidmatan e-hailing udara yang bakal dilaksanakan itu.

Untuk melaksanakan perkhidmatan e-hailing udara, AirAsia telah menandatangani kerjasama dengan syarikat pemajakan pesawat antarabangsa, Avolon untuk menyewa sekurang-kurangnya 100 buah pesawat VX4 eVTOL. Dengan itu, AirAsia menjadi syarikat penerbangan pertama di Asia Tenggara yang mengendalikan pesawat itu.

Khabar angin mengatakan pengguna bakal menikmati perkhidmatan e-hailing udara tersebut pada tahun 2025, namun perincian mengenai pelaksanaan perkhidmatan itu masih belum dikongsi secara umum oleh pihak Capital A Berhad.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI