31.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, May 19, 2024
UtamaBerita UtamaAirAsia Ride di udara tawar 11 minit perjalanan KLIA-KL Sentral

AirAsia Ride di udara tawar 11 minit perjalanan KLIA-KL Sentral

KUALA LUMPUR – Ketua Pegawai Eksekutif Capital A Bhd, Tan Sri Tony Fernandes berkongsi berita mengenai pelancaran AirAsia Ride di udara menerusi akaun Instagram miliknya pada Rabu.

Beliau berkata, perjalanan KLIA-KL Sentral hanya akan mengambil masa 11 minit melalui perkhidmatan e-hailing udara yang bakal dilaksanakan itu.

Untuk melaksanakan perkhidmatan e-hailing udara, AirAsia telah menandatangani kerjasama dengan syarikat pemajakan pesawat antarabangsa, Avolon untuk menyewa sekurang-kurangnya 100 buah pesawat VX4 eVTOL. Dengan itu, AirAsia menjadi syarikat penerbangan pertama di Asia Tenggara yang mengendalikan pesawat itu.

Khabar angin mengatakan pengguna bakal menikmati perkhidmatan e-hailing udara tersebut pada tahun 2025, namun perincian mengenai pelaksanaan perkhidmatan itu masih belum dikongsi secara umum oleh pihak Capital A Berhad.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI