32.8 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaBerita UtamaBeberapa kawasan di Shah Alam dilanda ribut, hujan lebat

Beberapa kawasan di Shah Alam dilanda ribut, hujan lebat

Hujan lebat berserta ribut dilaporkan melanda beberapa kawasan, khasnya di Seksyen 13, Shah Alam pada petang 27 Januari.

Menurut Pengarah Bomba Selangor, Norazam Khamis , sebanyak lapan buah kenderaan dilaporkan rosak susulan pokok tumbang dan bumbung di parkir sebuah pasaraya tercabut.

Walau bagaimanapun, tiada mangsa dilaporkan terlibat atau mengalami kecedaraan dalam insiden berkenaan.

Selain pasaraya berkenaan, beberapa infrastruktur di Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (PSA) yang terletak berhampiran turut mengalami kerosakan.

Menurut Facebook rasmi PSA, kerosakan itu termasuklah bumbung blok yang tercabut dan runtuh, atap ruang pejabat bocor serta pokok tumbang di sepanjang laluan masuk ke PSA.

Kejadian hujan batu dan ribut yang melanda beberapa kawasan di sini pada petang Khamis turut menjejaskan beberapa infrastruktur di Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (PSA) di sini.

Difahamkan bahawa 13 buah rumah rosak di Lorong Bunga Raya 3, Kampung Kebun Bunga, Seksyen 22 dalam kejadian yang sama.

Turut rosak adalah sebuah premis mencuci kenderaan selain sebuah kereta pula dihempap bumbung gerai makan.

Dalam pada itu, kejadian itu turut meninggalkan kerosakan pada bumbung bahagian lobi Kompleks Management and Science University (MSU) yang runtuh ekoran angin kencang dan ribut.

Menurut Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharuddin Mat Taib, anggotanya bergegas ke lokasi kejadian dan mendapati bahawa tiada kecederaan atau kemalangan jiwa dilaporkan.

Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) pula meramalkan bahawa beberapa negeri di pantai Barat Semenanjung akan mengalami ribut petir dan hujan pada waktu petang hingga awal malam mulai 28 Januari.

Ini termasuklah Selangor, Perak, Kuala Lumpur, Putrajaya, Negeri Sembilan dan Melaka.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI