31.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, October 1, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaDr. Robert Malone: Amerika Syarikat dalam 'psikosis formasi massa' terhadap COVID-19

Dr. Robert Malone: Amerika Syarikat dalam ‘psikosis formasi massa’ terhadap COVID-19

Penyumbang utama mRNA Dr. Robert Malone, seorang penyelidik terkemuka yang skeptik terhadap vaksinasi COVID-19 secara mandatori, mencadangkan kepada podcaster popular Joe Rogan—beberapa hari selepas Dr. Malone digantung dari Twitter—semasa temu bual itu beliau berpendapat Amerika Syarikat sedang mengalami ‘psikosis formasi massa’ atau “mass formation psychosis” dalam istilah yang tular.

“Kerajaan telah tidak terkawal dalam hal ini,” kata Dr. Malone mengenai mandat vaksin dalam wawancara podcast Joe Rogan Experience, yang disiarkan pada hujung minggu. “Dan mereka adalah pelanggar undang-undang. Mereka sepenuhnya mengabaikan bioetika. Mereka sama sekali tidak menghiraukan peraturan umum persekutuan. Mereka telah melanggar semua peraturan yang diketahui, di mana saya telah dilatih selama  bertahun-tahun.”

Dr. Robert Malone, pakar dalam teknologi vaksin mRNA menerima latihan di University of California–Davis, UC–San Diego, dan Salk Institute, telah disekat oleh Twitter pada minggu lalu. Dr. Malone memberitahu The Epoch Times bahawa Twitter tidak memberikan penjelasan mengapa akaun miliknya, yang telah mengumpulkan 500,000 pengikut, digantung.

Dr. Robert Malone (Gambar oleh The Epoch Times)

Jurucakap Twitter memberitahu Daily Dot bahawa akaun Dr. Malone “telah digantung secara kekal kerana pelanggaran berulang kali polisi maklumat salah COVID-19 kami … mengikut garis panduan sistem di sini, kami akan menggantung akaun secara kekal kerana pelanggaran berulang polisi ini.”

Twitter belum menjawab permintaan The Epoch Times untuk memberi komen mengenai penggantungan Dr. Malone.

“Mandat ini … secara jelas menyalahi undang-undang” dan “secara jelas tidak konsisten dengan Kod Nuremberg,” kata Dr. Malone semasa wawancaranya dengan Rogan, merujuk kepada set prinsip etika penyelidikan terhadap eksperimen manusia. “Mereka secara jelas tidak konsisten dengan laporan Belmont,” katanya, merujuk kepada laporan tahun 1978 yang diterbitkan dalam Daftar Persekutuan mengenai prinsip dan garis panduan etika untuk penyelidikan yang melibatkan subjek manusia.

“Mereka nyata menyalahi undang-undang, dan mereka tidak peduli.”

Pada penghujung wawancara podcast, Dr. Malone mencadangkan orang ramai kini berada di tengah-tengah apa yang dipanggilnya “psikosis formasi massa”, menggambarkan mentaliti yang selari berkembang di kalangan populasi Jerman pada tahun 1920-an dan 1930-an.

Pada tahun-tahun itu, warga Jerman “mempunyai populasi yang sangat pintar, berpendidikan tinggi, dan mereka kemudian menjadi gila,” kata Dr. Malone.

“Apabila anda mempunyai masyarakat yang telah terpisah antara satu sama lain dan mempunyai kebimbangan yang tersebar bebas dalam perkara yang tidak masuk akal, yang kita tidak dapat memahaminya. Dan kemudian perhatian mereka tertumpu oleh seorang pemimpin atau siri acara pada satu titik kecil, sama seperti hipnosis. Mereka benar-benar terpukau dan boleh dibawa ke mana-mana.”

“Mereka akan mengikut orang itu. Tidak kira sama ada orang itu berbohong atau berbuat apa sahaja kepada mereka.”

Beberapa tahun yang lalu, kata Dr.Malone, orang ramai “mengeluh dunia tidak masuk akal” dan kami tidak “dihubungkan secara sosial lagi, kecuali melalui media sosial.”

“Kemudian perkara ini berlaku. Begitulah psikosis formasi massa berlaku dan itulah yang berlaku di sini,” kata Dr. Robert Malone yang merujuk kepada pandemik COVID-19.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI