26.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, February 7, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaInspirasiKembar dilahirkan selang 15 minit. Seorang pada tahun 2021, seorang lagi pada...

Kembar dilahirkan selang 15 minit. Seorang pada tahun 2021, seorang lagi pada tahun 2022

Kembar sering ditakrifkan sebagai dua bayi yang dilahirkan bersama namun ia tidak bermakna bahawa mereka dilahirkan pada tarikh dan waktu yang sama.

Di California, Amerika Syarikat, seorang wanita bernama Fatima Madrigal telah selamat melahirkan bayi kembar mereka pada tahun yang berbeza.

Difahamkan bahawa kedua-dua bayi kembar Fatima dilahirkan dengan jarak masa selama 15 minit. Seorang dilahirkan sekitar jam 11:45 malam pada 31 Disember 2021.

Manakala seorang lagi bayi dilahirkan pada 1 Januari 2022 sekitar jam 12 tengah malam.

Oleh kerana jarak masa dan tarikh kelahiran yang berbeza, makanya kembar itu tentulah akan menyambut hari lahir pada hari dan tahun yang berbeza.

Bayi lelaki diberikan nama Alfredo manakala adik perempuannya diberi nama Aylin, di mana kedua-duanya selamat dilahirkan di Natividad Medical Centre.

Aylin dan abangnya, Alfredo

Menurut doktor yang menyambut kedua-dua kembar terbabit, Ana Abril Arias, kelahiran itu adalah salah satu kelahiran yang sangat bermakna sepanjang dia bergelar doktor di sana.

“Adalah suatu keseronokan untuk saya apabila dapat membantu proses kelahiran si kecil ini secara selamat pada tahun 2021 dan 2022”.

“Ia adalah cara yang menakjubkan untuk memulakan tahun baru”.

Fatima bersama bayi kembarnya..

Menurut laporan, kedua-dua bayi dilahirkan dalam keadaan yang sihat daripada sebarang komplikasi.

Semasa Aylin dilahirkan, tubuhnya seberat kira-kira 2.66 kilogram manakala abangnya, Alfredo pula dilahirkan dengan berat sekitar 2.75 kilogram.

“Agak sukar juga untuk saya percaya bahawa mereka mempunyai hari lahir yang berbeza. Saya sangat terkejut namun gembira apabila Aylin dilahirkan pada tengah malam”, ujar Fatima.

Bayi kembar berkenaan mempunyai 3 lagi adik beradik – 2 orang kakak dan seorang abang. Kesemua mereka sangat teruja untuk menyambut Alfredo dan Aylin pulang ke rumah.

Menurut sumber, terdapat pengecualian terhadap keadaan tertentu yang menetapkan kelahiran kembar pada hari yang sama.

Ia bergantung kepada faktor waktu kelahiran, manakala ada yang mungkin berlanjutan ke selang masa yang lebih lama disebabkan oleh campur tangan perubatan yang melambatkan selang kelahiran.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI