26.8 C
Kuala Lumpur
Friday, February 23, 2024
UtamaBerita UtamaKes tikaman maut di Penampang, suspek diburu polis

Kes tikaman maut di Penampang, suspek diburu polis

Penampang – Seorang lelaki diburu polis selepas dikenalpasti terbabit dalam kejadian tikam seorang mangsa sehingga menyebabkan kematian pada awal pagi 4 Januari.

Dalam kejadian kira-kira jam 3 pagi itu, suspek berusia 34 tahun dipercayai menikam mangsa di belakang bangunan sebuah pusat hiburan, di Penampang Baru, Sabah.

Bagaimanapun, kejadian itu sempat dirakam kamera litar tertutup (CCTV) pusat hiburan berkenaan.

Facebook

Ketua Polis Daerah Penampang Deputi Superintendan Mohd Haris Ibrahim berkata, suspek dikenalpasti sebagai Kaw Yung Chee yang berusia 34 tahun.

“Polis meminta bantuan orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai suspek untuk segera berhubung dengan balai polis berhampiran.”

“Bagaimanapun, polis meminta orang ramai supaya tidak menyebarkan sebarang maklumat tidak sahih berhubung kejadian ini sehingga boleh mengganggu siasatan,” katanya dalam kenyataan media.

Mohd Haris berkata, pihaknya sudah membuka kertas siasatan berhubung kejadian mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Sementara itu, mangsa adalah seorang lelaki tempatan yang mengalami kecederaan akibat kesan tikaman objek tajam.

Facebook

Mangsa dikejarkan ke Hospital Queen Elizabeth I (HQEI) dan ditempatkan di Zon Kecemasan untuk mendapatkan rawatan lanjut.

“Bagaimanapun mangsa disahkan meninggal dunia pada jam 8.38 pagi oleh pegawai perubatan bertugas, akibat pendarahan yang teruk disebabkan tikaman objek tajam,” kata Mohd Haris.

Mohd Haris berkata, berdasarkan rakaman CCTV, pihak polis berjaya mengenalpasti suspek terbabit yang mencederakan mangsa sehingga meninggal dunia.

Rakaman CCTV di sini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI