29.4 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 2, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaBot karam di perairan Tawau, 3 beradik hilang ditemukan maut

Bot karam di perairan Tawau, 3 beradik hilang ditemukan maut

Tiga beradik disahkan maut dalam tragedi bot karam yang dinaiki sembilan individu ketika perjalanan berpatah balik dari Batu 4 Kampung Rawa-Rawa ke Kampung Batu Payung di Tawau pada 1 Januari lalu.

Mangsa terakhir bot karam ditemui Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) dalam keadaan terapung di perairan Sungai Membalua di Tawau pada pagi 3 Januari, lapor Sinar Harian.

Twitter

Mayat Rahena Muhaimin, 20 tahun yang terakhir ditemui pada jam 8.34 pagi, kira-kira 2.2 batu nautika dari lokasi dua adiknya, Saiful, 15 tahun dan Jaidi, 5 tahun yang lemas dan meninggal dunia dalam kejadian itu.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Tawau, Julius John Stephen berkata, mayat mangsa ditemui pada hari ketiga operasi mencari dan menyelamat (SAR).

“Mangsa ketiga adalah kakak kepada dua mangsa yang ditemui meninggal dunia semalam. Operasi ditamatkan pada jam 9.20 pagi selepas ketiga-tiga mangsa telah ditemui,” katanya.

Twitter

Operasi SAR membabitkan APMM, Jabatan Bomba dan Penyelamat, polis, RELA, Angkatan Pertahanan Awam (APM) bersama lebih 20 penduduk kampung.

Enam mangsa berjaya diselamatkan oleh penduduk kampung manakala tiga beradik terbabit dilaporkan hilang dalam insiden itu.

Sebelum ini, dua mangsa, Saiful dan Jaidi ditemui di perairan Tinagat dan pesisir pantai Kampung Batu Payung antara jam 6.30 pagi hingga 9 pagi pada 2 Januari.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI