25 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 2, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupGara-gara motosikal lalu, pemandu lori ini geram kerana terpaksa bayar tol 2...

Gara-gara motosikal lalu, pemandu lori ini geram kerana terpaksa bayar tol 2 kali

Sudah banyak kita lihat insiden di mana segelintir pengguna tol di lebuh raya bertindak mengambil kesempatan untuk meloloskan diri daripada membayar tol.

Itulah yang dialami oleh seorang pengguna ini apabila berdepan dengan sikap seorang penunggang motosikal yang melalui lorong tolnya.

Ia dirakamkan menerusi kamera papan pemuka, menunjukkan kejadian itu berlaku pada 30 Disember lalu, sekitar jam 5:56 petang. Lokasinya pula tidak dapat dipastikan.

Menerusi video tersebut, pengguna itu yang dipercayai memandu lori dilihat memasuki lorong tol paling kiri dan berhenti untuk membayar menggunakan kad Touch’nGo.

Namun secara tiba-tiba, setelah pembayaran dibuat dan palang tol diangkat, sebuah motosikal laju memecut dan melalui lorong tersebut.

Malahan, sensor pada palang tol itu kemudian segera jatuh ke posisi asalnya gara-gara sudah mengesan pergerakan kenderaan melaluinya sejurus pembayaran dibuat.

Insiden itu ternyata membuatkan pemandu lori berkenaan terpinga-pinga dan rasa tidak puas hati. Bukankah lorong motosikal sudah tersedia?

Ringkasnya, penunggang motosikal di Malaysia telah dikecualikan daripada membayar tol dan perlu melalui lorong khas yang disediakan.

Tidak semena-mena pemandu lori itu pula perlu membayar 2 kali gara-gara sikap mementingkan diri sebegini bukan?

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI