26.8 C
Kuala Lumpur
Friday, February 23, 2024
UtamaGaya HidupKatak hijau mini ditemui kecut dalam kotak salad di peti sejuk beberapa...

Katak hijau mini ditemui kecut dalam kotak salad di peti sejuk beberapa hari, tuan rumah rendam dengan air suling untuknya kembali segar

Baru-baru ini, artis rakaman Simon Curtis telah menemui seekor katak hijau mini di dalam kotak salad romaine yang berada dalam peti sejuk di rumahnya. 

Kebanyakan orang sudah pasti akan menjerit terkejut, geli dan takut apabila melihat gambar ini dengan bersedia untuk menghalau atau menghapuskannya, tetapi Simon dengan senang hati menerima kehadiran katak hijau itu.

@simoncurtis/Twitter

Dan Simon juga mula bimbang sekiranya katak itu dikeluarkan dari peti sejuk, ia akan membahayakan nyawanya.

Jadi dia mulalah membuat carian di internet untuk mengetahui spesies katak hijau ini.

@simoncurtis/Twitter

Menanyakan kepada mereka yang arif di Twitter, apa yang perlu dilakukannya pada peringkat seterusnya, dan Simon menamakan katak hijau mini itu Tony.

Dalam muat naik video di Twitter, anda dapat melihat seekor katak hijau mini sedang melompat-lompat di dalam kotak salad di rumah Simon.

@simoncurtis/Twitter

Simon Curtis melihat situasi ini dengan serius dan bimbang jika dia meletakkan kotak itu di ruang biasa, maka ia akan menjadi terlalu panas untuk katak.

Mulalah para netizen mencadangkan si katak Tony itu ditahan buat sementara di dalam peti sejuk untuk menjaganya. Seorang ahli biologi Mark Howery memberitahu Simon bahawa katak yang tidak diundang itu adalah spesies katak pokok hijau yang boleh dipelihara.

@simoncurtis/Twitter

Pada hari berikutnya, Simon Curtis menjaga Tony dengan penuh perhatian dan kasih sayang sehingga sanggup membelikan makanan yang dia sukai, tetapi Tony melarikan diri sebanyak 2 hingga 3 kali berturut-turut dalam beberapa hari itu.

Puas Simon mencari dan akhirnya Tony ditemui di dalam botol syampu di bilik mandi. 

@simoncurtis/Twitter

“Pada masa itu, Tony bukan sahaja kurang air, tetapi juga menjadi kecut. Saya bimbang dia akan mati, tetapi kini dia direndam dalam air suling untuk mencuci dirinya sendiri, dan kemudian dia akan segar dibangkitkan!” kata Simon Curtis di Twitter.

Di bawah penjagaan rapi Simon Curtis, Tony si katak bertuah, kini secara rasmi diterima masuk sebagai ahli keluarga Simon untuk menjadi haiwan peliharaan mempunyai kualiti hidup lebih baik. 

Pemilik baru Tony berkata, “Ramai orang terharu dengan cerita Tony dan juga mengingatkan kami supaya mesti memerhati rapi kotak sebelum membeli salad.” 

@simoncurtis/Twitter

“Selain itu, tidak kiralah siapa, semua berhak untuk berbuat baik dan menerima kebaikan dari hati,” kata Simon Curtis.

Sayang kamu, Tony!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI