25.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, August 11, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupBeginilah cara haiwan membuktikan yang mereka sebenarnya kaya dengan cinta dan kasih...

Beginilah cara haiwan membuktikan yang mereka sebenarnya kaya dengan cinta dan kasih sayang

Ada yang tidak percaya bahawa haiwan juga memiliki hati dan perasaan. Ada yang mengatakan haiwan adalah haiwan, mereka bukan manusia yang dikurniakan akal. Namun, hakikatnya banyak haiwan yang telah membuktikan mereka juga punyai emosi dan perasaan kasih sayang.

Buktinya, ada anjing yang pergi ke kubur tuannya setiap hari kerana rindu. Ada juga kucing yang memeluk telefon bimbit yang ada gambar tuannya yang sudah meninggal dunia. Tidak hanya itu, lihat sahaja ibu-ibu ayam yang memiliki anak kecil, mereka pastinya sangat garang semata-mata mahu melindungi anak-anak mereka.

Haiwan-haiwan di bawah ini turut membuktikan mereka sebenarnya sangat penyayang terhadap sesiapa sahaja dan dalam keadaan apa sekalipun.

1. Kelsey telah menyelamatkan pemiliknya yang terperangkap dalam angin kuat yang sejuk. Pemiliknya itu telah jatuh tergelincir di atas ais dan lehernya patah. Anjing itu kemudian bersandar padanya, melindunginya daripada terus kedinginan.

2. Burung kakak tua betina kehilangan bulunya, tetapi salah satu burung kakak tua jantan jatuh cinta dengan burung botak ini. Dia melindunginya, memberinya makan, dan bermain dengannya.

3. “Sejak kakak saya mengandung, anjing pit bull miliknya telah menjaganya dengan lebih baik.”

4. “Saya pernah menyelamatkan anak kucing yang menangis di luar, dan kemudian kucing saya memeluknya.”

5. “Anak saya yang berumur 3 tahun menghidap selesema. Dia hanya mahu anjingnya ada bersamanya. Mereka tidur seperti ini selama beberapa jam. Hanmer adalah anjing yang terbaik.”

6. “Siapa kata haiwan itu tiada kasih sayang…”

7. “Ini Daisy dan Luna. Daisy tidak suka menaiki kereta, jadi Luna akan terus menghiburkannya sehingga mereka tertidur. Ia benar-benar menyentuh perasaan.”

8. “Dia fikir kami adalah kawan baik dan dia mengikut saya hampir ke mana-mana sahaja.”

9. Bukti kasih sayang ibu buat anaknya…

10. Tinggal bersama dan terus menjadi kawan baik.

11. Kasih sayang tanpa mengira spesies.

12. Kucing itu mengikut pemiliknya ke gim, kemudian duduk di meja penyambut tetamu dan menunggu pemiliknya selesai bersenaman sebelum membawanya pulang.

13. “Dia akan datang dan memeluk saya pada pukul 5:30 setiap pagi.”

14. “Apabila saya berasa sedih, kucing saya akan memegang tangan saya dan duduk di sisi saya.”

16. Nampaknya mereka sudah berkawan baik sejak kecil lagi…

17. “Anjing saya mula menyusukan anak kucing yang tiada ibu.”

18. Burung ini telah berkawan dengan seekor anjing jalanan yang sering berjalan di jeti. Selepas anjing itu menemui pemilik baru, dia tetap melawat kawan lamanya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI