23.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, November 27, 2021
Utama Inspirasi Hanya nyawa kucing jadi keutamaan lelaki ini semasa taufan, buatkan hati netizen...

Hanya nyawa kucing jadi keutamaan lelaki ini semasa taufan, buatkan hati netizen terusik

Apabila berlakunya bencana, kita lazimnya akan segera mencapai benda dan barangan penting misalnya kad pengenalan, telefon bimbit dan sebagainya bukan?

Ada juga daripada kita yang akan segera mencapai ‘ahli keluarga’ tersayang misalnya kucing peliharaan, seperti apa yang dilakukan oleh seorang lelaki dari Thailand ini.

Lelaki tersebut dilihat merangkul erat kucing kesayangannya tatkala bencana taufan Pabuk melanda Thailand pada tahun 2019 lalu.

Bencana itu merupakan taufan kali pertama yang berlaku di luar musim hujan dalam tempoh 30 tahun. Pihak berkuasa juga langsung tidak memandang rendah akan ‘kuasanya’.

Itulah sebabkan lelaki berusia itu segera mendapatkan kucing kesayangannya dan dia sempat mengambil beg kecil yang disangkutkan pada pinggangnya.

Ternyata nyawa makhluk comel itu menjadi keutamaan lelaki berkenaan. Malah, kucing itu turut dibaluti dengan kain sedangkan pakaian lelaki itu agak lusuh.

Berikut adalah foto-fotonya :

Perkongsian foto itu menyebabkan ramai pengguna internet berasa tersentuh dengan tindakan lelaki itu merangkul erat kucing kesayangannya.

“Hanya kucing itulah sahaja yang mahu dibawanya. Kalau saya pun, saya tidak akan sesekali turunkan kucing saya”, tulis seorang pengguna.

Mungkin hanya itulah harta yang dimiliki oleh lelaki berusia terbabit. Semoga kedua-duanya kini hidup bersama dengan selamat hendaknya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

TREN TERKINI