25.5 C
Kuala Lumpur
Friday, August 12, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupWanita ini suka dengan rutin harian ayahnya yang sabar menunggu depan pejabat...

Wanita ini suka dengan rutin harian ayahnya yang sabar menunggu depan pejabat untuk keluar makan tengah hari bersama-sama

Seorang ayah tidak pernah jemu dengan rutin hariannya yang sanggup berkorban datang ke pejabat anak perempuannya semata-mata untuk makan tengah hari bersama-sama.

Menerusi video tular dengan 1.4 juta tontonan di TikTok, netizen bernama [email protected] berkongsi bagaimana pada setiap hari ayahnya yang sudah berusia datang menunggu di hadapan tempat kerjanya supaya mereka boleh keluar makan tengah hari bersama-sama.

Rakaman video berkenaan pada mulanya menunjukkan wanita itu keluar dari pejabat ketika waktu rehat makan tengah hari.

TikTok

Ketika itu kelihatan fokus telefon pintarnya ditujukan ke arah ayahnya yang sedang duduk menunggu anak kesayangannya di tangga berdekatan pejabat.

Sudah terbiasa dengan rutin harian ayahnya yang menunggu dengan sabar dan sentiasa tersenyum di luar pejabat, wanita ini amat gembira bertemankan ayah tersayang ketika menikmati juadah makan tengah hari.

“Hari-hari tanpa jemu abah tunggu dekat ofis nak ‘lunch’ sekali,” kapsyen dalam video TikTok itu.

TikTok

Rata-rata netizen yang menonton video itu berasa terharu dengan pengorbanan dan kasih sayang ayah wanita ini yang sabar menunggu anaknya keluar pada waktu rehat untuk makan bersama, dengan wajah yang sentiasa tersenyum:

“Comel je muka terkejut macam tu..”

“Comel la macam ni tapi kenapa rasa sedih.”

“Rasa macam sebak pulak.. Tapi itulah pengorbanan seorang ayah. Comel pulak ayahnya terkejut macam tu..”

TikTok

Malahan terdapat netizen yang memuji tindakan wanita itu kerana tidak jemu meluangkan masa makan tengah hari bersama ayahnya berbanding rakan sekerja.

TikTok

Tidak rugi apa-apa ketika anda meluangkan masa bersama ibu bapa. Hargai setiap detik ketika bersama mereka, selagi masa itu masih ada.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI