26.6 C
Kuala Lumpur
Sunday, September 24, 2023
UtamaInspirasi“Dah la aku nak cepat”. Perjalanan gadis ini hantar pesanan makanan terganggu...

“Dah la aku nak cepat”. Perjalanan gadis ini hantar pesanan makanan terganggu dek kawanan itik ‘bertawaf’

Selain daripada ayam yang diternak bagi membekalkan sumber protein buat manusia, itik juga haiwan ternakan yang tidak kurang popularnya.

Majoriti spesies itik hidup secara berkumpulan dan cenderung untuk bergerak di dalam kawanannya membuatkan ada segelintir yang berasa gusar jika didekati kawanan ini.

Samalah seperti apa yang dihadapi oleh gadis yang dikenali sebagai Balqis ini, di mana perjalanannya pada suatu hari ‘terganggu’ dek kawanan besar itik.

“Memang biasa lalu sini tetapi tidak pernah lagi kena macam ini (merujuk kepada keadaan kawanan itik yang berkerumun di sebatang jalan yang sedang dilaluinya)”.

Situasi itu menyebabkan Balqis terpaksa berhenti dan menunggu itik-itik berkenaan beredar namun nampaknya mereka masih lagi berpusing-pusing di situ.

Pada ketika itu, Balqis difahamkan perlu menghantar segera pesanan makanannya oleh pelanggannya. Buat hal pula kawanan itik ini nampaknya..

Tidak lama kemudian, muncul seorang lelaki yang keluar daripada kenderaan lalu menghalau kawanan itu ke tepi jalan.

Tidak dapat dipastikan mengapakah agaknya tingkah laku kawanan itik berkenaan berpusing sebegitu rupa di atas jalan.

Ada sesiapa yang tahu? Kongsikan di ruangan komen ya!

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI