27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya Hidup“Macam kenal pak cik penghantar ni...” Adik ini terus letak hadiah hari...

“Macam kenal pak cik penghantar ni…” Adik ini terus letak hadiah hari jadi untuk peluk kejutan hadiah lebih besar, ayah yang dirindui

Kebenaran merentas negeri yang diumumkan oleh kerajaan baru-baru ini membolehkan mereka yang berada di negeri lain mengambil peluang untuk bertemu dengan ahli keluarga yang sudah terpisah selama berbulan-bulan lamanya.

Paling terasa sedih dan rindu sudah semestinya anak-anak kecil apabila mereka tidak dapat bertemu dengan ibu atau bapa yang terpaksa bekerja di negeri lain ketika PKP dilaksanakan.

Beberapa hari yang lalu, tular video menyentuh hati di TikTok apabila adik ini tidak lagi dapat menahan rasa sebak kerana akhirnya ayah tersayang dapat pulang merentas negeri untuk bertemu keluarga tercinta ketika majlis hari jadinya sedang berlangsung.

Facebook

Pada mulanya ayahnya berkonspirasi bersama ibu untuk membuat kejutan dengan menyamar sebagai pak cik penghantar hadiah hari jadi berupa jambangan coklat dan belon di hadapan pintu rumah.

Facebook

Sambil diperhatikan oleh ahli keluarga yang lain, malu-malu sahaja adik ini memandang muka pak cik itu macam kenal tetapi kena sopan ambil hadiah dengan orang yang tidak dikenali.

Segan rasa hendak ambil, tetapi ibunya suruh ambil juga hadiah itu. 

Dia rasa lain sahaja dengan pak cik ini, tengok matanya di sebalik pelitup muka dan helmet itu macam kenal sangat orang ini, macam ayah sahaja yang sedang tersenyum.

Facebook

Sambil memegang hadiah yang telah diambil, adik ini menjenguk wajah orang itu untuk melihat lebih dekat.

Wajahnya yang masih keliru selepas disuruh ucap terima kasih, tetapi adik dapat kenallah mata ayah yang tersenyum walaupun pakai pelitup muka.

Dia pandang sayu ibu, dan pandang sayu ‘pak cik’ itu yang sedang membuka pelitup muka.

Facebook

“Ini babahlah…” kata ‘pak cik penghantar’ ini.

Spontan dia letak hadiahnya dan terus berlari mendakap erat ayahnya sambil menangis tersedu-sedu.

Facebook

Rindunya adik ini dengan ayahnya yang sudah 6 bulan tidak bertemu. Mana boleh tahan untuk tidak menangis. Siapa pun akan menangis.

Peluk erat-erat selepas dapat kejutan hadiah hari jadi paling besar dan paling bermakna.

Facebook

Dapat bertemu semula dengan ayah tersayang yang sudah terpisah sekian lama memang boleh lupakan hadiah yang lain. 

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI