26.6 C
Kuala Lumpur
Sunday, September 24, 2023
UtamaGaya HidupTersekat pada pagar kawat berduri, mujur ada yang menyelamatkan biri-biri daripada terus...

Tersekat pada pagar kawat berduri, mujur ada yang menyelamatkan biri-biri daripada terus kesakitan

Pepatah Melayu ada menyebut yang malang tidak berbau. Di mana-mana atau sesiapa sahaja boleh ditimpa kemalangan atau sesuatu yang tidak baik. Kadangkala tiada yang boleh menyangka bahawa akan ada bahaya yang datang menimpa.

Misalnya seperti yang terjadi kepada seekor biri-biri di dalam video ini. Tidak tahu bagaimana dia boleh tersekat di antara pagar kawat berduri. Melihat keadaannya seperti itu pasti ada yang dapat merasakan kesakitan yang dialami oleh kambing ini.

Namun, mujurlah ada seorang lelaki yang melihat kejadian tersebut. Dia segera memberhentikan keretanya dan bergegas menyelamatkan biri-biri tersebut. Dengan penuh hati-hati lelaki tersebut cuba melepaskan biri-biri yang sedang meronta-ronta itu daripada kawat berduri yang menyakitinya.

Selepas berjaya lepas daripada kawat berduri kambing tersebut seolah-olah kaku seketika. Bagi yang tidak tahu, keadaan seperti itu adalah normal terjadi kepada sesetengah spesies kambing. Biasanya mereka terkejut atau panik akan sesuatu tubuh mereka akan kaku seketika.

Selepas memastikan tiada kecederaan menimpa kambing tersebut lelaki itu terus mengangkat biri-biri berkenaan dan meletakkannya semula ke dalam kawasan padang rumput. Biri-biri tersebut terus berlari selepas dilepaskan.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI