28.3 C
Kuala Lumpur
Sunday, August 14, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupSelamba menari di tengah-tengah orang ramai ketika festival, gelagat comel kanak-kanak ini...

Selamba menari di tengah-tengah orang ramai ketika festival, gelagat comel kanak-kanak ini buat penonton terhibur

Mungkin ramai yang pernah mendengar tentang tarian Awa Odori yang merupakan tarian tradisional Jepun. Tarian ini biasanya dipersembahkan sebagai sebahagian daripada perarakan dalam Festival Tarian Awa (Awa Dance Festival) yang merupakan festival tarian terbesar di negara itu.

Salam persembahan ini semua penari akan memakai pakaian khas dan menari di jalanan dengan disertai oleh sekumpulan pemuzik yang memainkan alat muzik tradisional.

Apa yang menariknya kali ini, tarian tersebut diceriakan dengan kehadiran seorang ‘penari’ cilik. Gelagat comel si kecil berbaju hijau itu telah menarik perhatian orang ramai di situ dengan tariannya. Dia dengan selamba telah menari di tengah-tengah orang ramai dengan gayanya tersendiri sambil diiring dengan muzik.

Kalau kanak-kanak lain mungkin malu atau takut berada di dalam kelompok yang ramai tetapi si kecil ini nampaknya tidak peduli dengan orang ramai di situ. Apa yang dia mahukan ialah menari dan terus menari. Dengan muzik rancak yang dimainkan membuatkan dia semakin bersemangat untuk menunjukkan bakatnya!

Pada akhir persembahannya dia menerima tepukan gemuruh daripada penonton di situ. Jelas sekali semua yang ada di situ terhibur dengan gaya selamba dan comel yang ditunjukkannya!

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI