31.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaGlobalWanita Indonesia nekad goreng ikan arowana gara-gara suami beri janji palsu cuci...

Wanita Indonesia nekad goreng ikan arowana gara-gara suami beri janji palsu cuci akuarium

Ikan arowana ataupun kelisa sememangnya terkenal dan bernilai tinggi memandangkan harganya yang agak mahal berbanding ikan lain.

Jika di dalam akuarium, aksesori lain tidak diperlukan bagi menghiasi akuarium kerana ikan itu sendiri mempunyai aura yang begitu menarik.

Namun padah menanti mereka yang enggan mencuci akuarium ikan kesayangan seperti apa yang berlaku kepada seorang lelaki ini.

Dikatakan enggan membersihkan akuarium, isteri kepada lelaki terbabit bertindak nekad dengan memasak ikan kelisa belaan suaminya itu.

Ia dikongsikan menerusi satu video di laman Tiktok oleh akaun @miakurniawan10, di mana Mia berbuat sedemikian kerana rasa geram dengan perangai suaminya.

Difahamkan bahawa wanita itu sudah meminta agar suaminya mencuci akuarium yang dimaksudkan tetapi si suami hanya tahu berjanji semata.

“Gara-gara suruh suami bersihkan akuarium yang hanya tinggal janji, saya pun membersihkannya sendiri”.

Namun inilah yang berlaku…

Akan tetapi ia secara tidak sengaja membuatkan ikan itu menjadi mabuk, memandangkan dia tidak tahu cara yang betul untuk membersihkannya.

Akhirnya ikan itu digorengkan sahaja. Dedah Mia, suaminya itu pada mulanya sedih namun akhirnya tergelak mengenangkan janji palsunya itu.

Hadap sahajalah!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI