27.2 C
Kuala Lumpur
Monday, October 2, 2023
UtamaGaya HidupLelaki sanggup pakat dengan penjual pura-pura dia telah menang cabutan bertuah agar...

Lelaki sanggup pakat dengan penjual pura-pura dia telah menang cabutan bertuah agar tidak dimarahi isteri

Sebilangan kaum lelaki memang gemar untuk menghabiskan masa dengan bermain permainan video. Adakalanya, lelaki ini mula berubah dan meninggalkan dunia permainan video setelah berkahwin dan memiliki anak tetapi ada juga sesetengah lelaki yang masih meneruskan hobi mereka sehingga membuatkan pasangan masing-masing mulai ‘naik hantu’.

Gambar sekadar hiasan. Sumber: Twitter

Bukan sahaja si suami tidak menghabiskan masa kepada keluarga, tetapi kos untuk menyediakan kelengkapan komputer, papan kekunci dan lain-lain juga bukannya murah. Jadi, seorang lelaki dari Singapura yang takut dimarahi oleh isterinya kerana membeli tetikus berharga hampir RM550 telah berpakat dengan penjual demi memperdayakan isterinya.

Sumber: Reddit

Dikhabarkan lelaki ini sebenarnya cuba untuk memenangi hadiah eksklusif tetikus tanpa wayar Logitech G Pro X Superlight. Akan tetapi, nasib tidak menyebelahinya dan lelaki ini akhirnya nekad untuk tetap mendapatkan tetikus itu dengan menggunakan duitnya sendiri.

Tetapi dia sedar bahawa sekiranya isteri tercinta tahu akan perbuatannya, dia mungkin akan dimarahi dengan teruk. Oleh itu, lelaki ini telah mencadangkan kepada penjual untuk menjadikan pesanannya seolah-olah ia adalah hadiah cabutan bertuah!

Sumber: Facebook

“Boleh tak tulis ini adalah hadiah pemenang cabutan bertuah? Isteri saya tahu saya tengah cuba untuk memenangi tetikus ini di Facebook awak jadi dia tentu akan mengamuk jika tahu saya beli”.

“Agak-agak pukul berapa ya barang akan sampai? Saya perlu bersedia untuk lakonan Gred A dan pura-pura terkejut“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 031021_wonprize_03-768x1024.jpg
Sumber: Facebook

Penjual juga menurut segala permintaan lelaki ini dan sebaik sahaja barang tersebut tiba, kelihatan kotak bungkusan telah ditampal dengan nota yang bermaksud, “Tahniah kerana kami prihatin. Harap anda tidak akan dimarahi oleh…” yang disertai dengan gambar sejenis kuih Cina (lao po bing) bermaksud kekasih atau isteri.

Lelaki itu turut berkongsi kejadian selepas bungkusan itu dibuka dan ternyata si isteri langsung tidak termakan dengan taktik dan lakonan suaminya.

“Untuk makluman, isteri saya langsung tidak percaya walaupun saya telah berlakon sehabis baik. Syukur kerana tetikus ini tiada wayar kerana jika tidak, pasti isteri saya akan belit leher saya”.

Sumber: Facebook

Penjual turut membalas perkongsian daripada lelaki ini dengan menyatakan bahawa, “Boleh cuba lagi. Saya akan pastikan isteri anda yakin”.

Harap-harap selepas ini si suami tidak lagi terjebak dengan cubaan menipu isteri kerana isteri ada naluri yang kuat!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI