30.3 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya HidupTuan rumah hati pemurah tinggalkan snek untuk diambil pekerja penghantaran dengan sesuka...

Tuan rumah hati pemurah tinggalkan snek untuk diambil pekerja penghantaran dengan sesuka yang mahu

Siapa yang bergelar pekerja penghantaran pasti memahami kerja menghantar barang bukan semudah yang pelanggan lihat ketika mereka tiba di hadapan pintu premis dan kediaman.

Pekerjaan yang memerlukan kesabaran yang tinggi, di mana setiap penghantaran ke rumah memiliki ragam dan cabarannya yang tersendiri.

Juga masa penghantaran barangan dan makanan memakan masa sehingga ke waktu malam, yang kadangkala ada masanya mereka terlupa untuk makan dan minum dengan baik.

The Epoch Times / Facebook

Memikirkan perkara tersebut, maka tuan rumah yang baik hati dan pemurah ini memutuskan untuk meninggalkan pelbagai makanan ringan di luar rumahnya untuk diambil para pekerja penghantaran barang dan makanan sebagai pengalas perut ketika bekerja.

The Epoch Times / Facebook

Tuan rumah itu, Kim Nguyen dari California merupakan seorang cef yang memahami semua pekerjaan kadangkala boleh datang dengan tekanan.

Jadi pada suatu hari, beliau memutuskan untuk membeli pelbagai makanan ringan dan minuman dari Costco dan meninggalkannya di dalam bakul di hadapan pintu rumahnya untuk dibawa pulang oleh para pekerja penghantaran.

The Epoch Times / Facebook

Kim yang pemurah meletakkan pelbagai pilihan snek yang terdiri daripada buah-buahan dan biskut. 

The Epoch Times / Facebook

Juga air mineral, minuman ringan dan jus yang sejuk.

The Epoch Times / Facebook

Sehingga kepada kerepek dan coklat untuk mereka ambil dan bawa pulang, atau memakannya semasa dalam perjalanan menghantar barangan ke pelbagai lokasi lain.

The Epoch Times / Facebook

Sikap prihatin dan pemurah Kim ke atas semua pekerja penghantaran termasuk pemungut sampah di rumahnya telah menyentuh hati mereka.

The Epoch Times / Facebook

Yang turut menceriakan hari mereka yang bertandang di hadapan pintu rumahnya untuk menghantar pelbagai barangan dan makanan yang dipesan.

Mereka tidak lupa untuk mengucapkan terima kasih dengan senyuman.

The Epoch Times / Facebook

Ingatan dan tindakan mulia Kim kini turut menjadi ikutan beberapa netizen yang turut melakukan perkara yang sama.

Ramai yang turut terpanggil meninggalkan makanan ringan dan minuman di hadapan pintu rumah masing-masing untuk diambil pekerja penghantaran sebagai tanda menghargai khidmat dan jasa pengorbanan pekerja ini ketika di era pandemik.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI