26.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, December 9, 2023
UtamaGaya HidupLihat anjing cuba rentas sungai yang deras, orang ramai bagi laluan dan...

Lihat anjing cuba rentas sungai yang deras, orang ramai bagi laluan dan jadi ‘benteng’ untuknya supaya tidak hanyut

Haiwan sebenarnya punya semangat juang yang tinggi. Mereka juga tidak takut untuk melakukan sesuatu yang mencabar sehingga kadangkala keberanian mereka melebihi manusia.

Misalnya anjing di dalam video ini yang cuba merentas sungai yang kelihatan bahaya. Kejadian yang berlaku di Lata Medang, Kuala Kubu Bharu itu telah dirakam dan dimuat naik di TikTok oleh @imhakim0305.Lihat sahaja air yang mengalir deras pastinya boleh mengancam nyawanya jika di dihanyutkan.

Namun, semua itu tidak menjadi masalah apabila dia tidak peduli dengan bahaya itu malah terus berusaha untuk meneruskan perjalanannya. Nasibnya baik apabila ada ramai orang di situ yang boleh membantunya setidaknya bagi memastikan dia tidak hanyut atau lemas.

Tindakan mereka yang ada di situ wajar diberi pujian. Apabila melihat anjing itu mereka terus memberi laluan untuknya melintas dahulu. Mereka juga ‘beratur’ seolah-olah menjadi benteng kepada anjing berkenaan supaya tidak dihanyutkan air deras.

Jambatan yang ada di situ telah roboh membuatkan mereka terpaksa melalui air deras. Perlahan-lahan anjing itu terus melangkah sehingga akhirnya sampai ke seberang di mana ada seorang lelaki yang sedang menunggu untuk membantunya.

Kepada mereka yang ada di sana dan membantu anjing tersebut, terima kasih atas keperihatinan anda!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI