26.4 C
Kuala Lumpur
Wednesday, August 17, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupSekumpulan remaja ‘kenduri’ makan di KFC, siap seludup bawa periuk nasi dalam...

Sekumpulan remaja ‘kenduri’ makan di KFC, siap seludup bawa periuk nasi dalam beg buat netizen terhibur

Umum mengetahui bahawa nasi adalah hidangan ruji buat masyarakat di Asia, terutamanya di Malaysia. Jadi, tidak sah hari kita sekiranya tidak memakan nasi dalam sehari.

Bagi membuktikan perkara itu, baru-baru ini sekumpulan remaja tular setelah membawa sendiri nasi ke restoran makanan segera, KFC.

Lebih mencuri perhatian adalah apabila salah seorang daripada mereka dilihat mengeluarkan periuk nasi daripada beg yang dibawanya!

Bersahaja sungguh bawa periuk nasi ya?

Lelaki berkenaan kemudian bertindak menyenduk nasi itu ke mangkuk kertas yang berisi ayam goreng KFC kepada rakan-rakannya.

Sememangnya perut orang Asia perlulah diisi dengan nasi, barulah kenyang bukan? Setakat makan lauk sahaja, mana boleh kenyang..

Bijak jugalah tindakan mereka ini, manalah tahu jika mereka sebenarnya mahu mengurangkan perbelanjaan untuk makan. Penyudahnya, bawa sahaja nasi sendiri.

Sungguhpun begitu, kita semua hendaklah menggunakan budi bicara terlebih dahulu jika ingin bawa makanan daripada luar masuk ke dalam premis.

Ini kerana kebanyakan polisi restoran tidak membenarkan sebarang makanan luar dibawa masuk ke dalam, apatah lagi secara senyap-senyap.

Apa pun, kemeriahan sekumpulan lelaki ini begitu jelas kelihatan. Rasa macam makan di rumah pula bukan?

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI