27.2 C
Kuala Lumpur
Sunday, June 16, 2024
UtamaGaya Hidup“Kacau lagi siapa suruh?” Singa betina bingkas bangun menampar singa jantan, garang...

“Kacau lagi siapa suruh?” Singa betina bingkas bangun menampar singa jantan, garang sungguh ketika suami pulang lewat

Di Rizab Taman Negara Maasai Mara, barat daya Kenya, tular video amat jarang ditemui dan adegan lucu dua ekor singa telah berjaya dirakam. 

Pada mulanya, seekor singa jantan kelihatan berjalan perlahan terjengket-jengket mendekati singa betina yang sedang tidur dan ingin menyapanya dengan kasar.

Akibatnya, singa betina bingkas bangun dan memberi singa jantan beberapa kali penampar dengan riak dan nadanya yang marah. 

Paparan Skrin / YouTube

Rakaman video ini telah membuat netizen ketawa berdekah dengan berkata, “Dia seperti tidak suka suaminya pulang lewat..”

Kelihatan singa betina berbaring malas di tengah jalan, sedang menikmati rehat petang. Pada masa yang sama kelihatan singa jantan mendekati singa betina itu secara diam-diam, seolah-olah ingin mendapatkan mangsanya. 

Paparan Skrin / YouTube

Tetapi muslihat ini tidak dapat memperdaya singa betina yang terlatih lebih hebat dengan ilmu ketangkasan memburunya.

Paparan Skrin / YouTube

Dia sudah merasakan kehadiran singa jantan yang menghampiri, dan pada mulanya dia diam sahaja buat-buat tidak tahu. 

Paparan Skrin / YouTube

Ketika singa jantan berada dekat dan menyentuhnya dengan kasar, si singa betina bingkas bangun menampar bertalu-talu si singa jantan tanpa berlengah lagi..

Paparan Skrin / YouTube

Singa jantan menjadi begitu gerun lantas mundur tiga langkah berturut-turut sambil termengah-mengah, dan mungkin menyesal tak sudah tidak akan pernah berani untuk bercakaran dengan singa betina garang ini lagi. 

Paparan Skrin / YouTube

Pemandu pelancong Joshua Loonkushu yang merakamkan adegan jarang berlaku itu berkata dia telah menjadi pemandu pelancong di taman itu selama 8 tahun, tetapi dia tidak pernah melihat pemandangan seperti itu. 

Paparan Skrin / YouTube

Apabila anda melihat seekor singa jantan menyelinap hendak mengganggu singa betina, anda kini sudah tahu apa yang bakal berlaku.

Jadi, jangan sesekali singa jantan mengganggu singa betina, kena cakar dan penamparlah jawabnya!

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI