25.7 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 24, 2024
UtamaGaya Hidup"Jalani semua ujian dengan hati yang sangat terbuka", pesakit kanser tabah jaga...

“Jalani semua ujian dengan hati yang sangat terbuka”, pesakit kanser tabah jaga suami yang tidak boleh berjalan kerana strok

Hidup ini memang banyak ujian dan cabarannya. Pasti ada saat yang sukar untuk dilalui terutamanya jika bersendirian. Memiliki pasangan yang memahami adalah anugerah, mana tidaknya, pada saat-saat getir dan sukar pun pasti dapat ditempuhi bersama.

Itulah yang dilalui oleh pasangan Auni Mutahlib dan suaminya yang dilihat saling ada antara satu sama lain dalam menempuh ujian hidup. Walaupun Auni menghidapi kanser dan sakit buah pinggang, dia tetap tabah menguruskan suaminya yang tidak boleh berjalan akibat strok.

Kisah menyentuh hati itu dikongsikan oleh Auni melalui akaun TikTok sehingga mendapat perhatian meluas daripada netizen.

Melalui video yang dimuat naik, Auni menunjukkan aktivitinya yang akan ke dialisis. Sebelum itu, akan membantu suaminya untuk berdiri dan masuk ke dalam kereta untuk dibawa bersama. Menurut Auni, dia menghidapi sakit buah pinggang dan kanser yang terkadang akan membuatkan tubuhnya kepenatan dan keletihan.

Tambahnya lagi, meskipun dia biasanya mengambil masa sekitar empat jam untuk menjalani dialisis , suaminya tetapi setia menunggunya hingga selesai tanpa merunggut.

Kekuatan dan kecekalan yang dihadapi oleh pasangan ini berjaya membuka mata ramai orang untuk menghargai pasangan mereka. Pasangan yang dimiliki mungkin tidak sesempurna yang diimpikan tetapi mereka adalah hadiah Tuhan yang berharga.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI