26.6 C
Kuala Lumpur
Sunday, December 10, 2023
UtamaGaya HidupBerani curi makanan daripada pengawal keselamatan, wajah 'pencuri' berjaya dirakam CCTV

Berani curi makanan daripada pengawal keselamatan, wajah ‘pencuri’ berjaya dirakam CCTV

Pasti ramai yang bersetuju jika dikatakan monyet adalah haiwan yang sangat pandai dan licik. Sekiranya anda terjumpa dengan monyet dengan makanan di tangan anda, ada kemungkinan besar mereka akan merampasnya dan anda tidak boleh melakukan apa-apa untuk menghalangnya.

Pengalaman tersebut dikongsi oleh seorang pengawal keselamatan, @hafiz96 yang berhadapan dengan kejadian tersebut ketika bekerja. Peristiwa tersebut telah berjaya dirakam kamera CCTV dan dimuat naik ke laman sosial TokTok miliknya.

Apa yang berlaku ialah ketika dia sedang makanan di pondok pengawal tiba-tiba muncul seekor monyet di tingkap dan terus merampas cebisan roti dari tangannya. Tidak cukup dengan itu, monyet tersebut juga mahu mengambil kesemua roti milik Hafiz. Dalam keadaan terpaksa pemuda itu menyerahnya baki roti yang ada di dalam plastik.

Tidak disangka, tidak lama kemudian, monyet itu kembali semula untuk mencuri makanan milik Hafiz lagi. Rupa-rupanya bukan sekali dua dia melakukan kecurian itu tetapi banyak kali!

Mungkin ramai yang hairan mengapa Hafiz hanya membiarkan makanannya diambil oleh monyet yang sama berulang kali. Dia sepatutnya sudah boleh mengelakkan kejadian itu daripada terus berlaku.

Ternyata monyet tersebut adalah kawan baik Hafiz yang bernama Lisa. Sebelum ini Lisa memang sering datang ke tempat kerja Hafiz dan lama-kelamaan mereka mula berkenalan.

Walaupun Lisa sering mengambil makanan Hafiz, pemuda itu sebenarnya sangat menyayangi Lisa. Dia bahkan sering bermain dengan Lisa, memberinya makanan, dan merakam interaksi mereka berdua.

Videonya ‘dirompak’ oleh Lisa yang dimuat naik di TikTok telah ditonton lebih daripada 6.9 juta kali dan sejak itu dia mula dikenali serta mendapat ramai pengikut di laman sosial itu. Ramai yang memuji Hafiz kerana baik hati.

Walaupun Lisa sering mengambil makanannya Hafiz tidak kisah malah sangat menyayangi Lisa. Dengan kehadiran Lisa dia tidaklah begitu sunyi di tempat kerja.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI