26.6 C
Kuala Lumpur
Sunday, September 24, 2023
UtamaGaya Hidup“Kenapa tinggalkan saya?” Pemilik tidak pulang dan anjingnya sangka ditinggalkan, berjalan sendiri...

“Kenapa tinggalkan saya?” Pemilik tidak pulang dan anjingnya sangka ditinggalkan, berjalan sendiri sejauh 3.2 km dalam pencariannya kerana rindu

Ramai orang yang mempunyai haiwan peliharaan kucing atau anjing tahu bagaimana si comel ini memerlukan pemilik mendampingi dan bermain dengannya untuk beberapa waktu, dan jika tidak, mereka akan merasa sangat kesunyian.

Seekor anjing dari Amerika Syarikat bernama Indy berasa dia telah ditinggalkan oleh pemiliknya pada suatu hari. Dan oleh kerana masa menunggunya sudah seharian, jadi dia berjalan sejauh 3.2 kilometer untuk mencari tuan yang amat disayanginya!

Tuan Indy bernama Liza membesarkan anak anjing hitam itu dengan penuh kasih sayang. Semasa dia pergi bekerja, Liza akan memandu dengan membawa Indy keluar bersama.

Suatu hari, Liza telah menghadiri majlis perkahwinan rakannya di satu lokasi yang jauh, jadi dia meminta cuti dan tidak pergi bekerja, dan meninggalkan Indy dalam jagaan bapanya untuk hari itu.

Tanpa pula disangka, Indy menyedari yang Liza tidak membawanya pergi bekerja pada hari itu, membuatnya dalam anggapan di hati yang dia telah ditinggalkan oleh pemilik.

Jadi tanpa menunggu lagi, Indy yang rindu menyelinap keluar dari rumah bapa Liza, dan telah berjalan sejauh 3.2 kilometer, untuk menjenguk di hadapan tempat kerja Liza, mencari dan memanggilnya.

Perjalanan ke tempat kerja itu yang dihafal dalam kepala anjing yang bijak ini.

Rakan sekerja Liza terkejut melihat Indy berada di hadapan pintu pejabat, lalu dia segera menghubungi Liza dan memberinya makanan dan minuman. Majikan Liza kemudian menghantar Indy pulang.

Pengembaraan kecil Indy ini amat mengejutkan dan menyentuh hati Liza. Mujur dan syukur, Indy tidak mengalami apa-apa insiden malang dalam perjalanan ke pejabat sejauh 3.2 kilometer itu.

Cinta sepenuh hati Indy kepada pemiliknya benar-benar menyentuh hati semua.

Selepas ini, Liza kenalah terangkan kepada Indy yang amat memahami dengan penuh bijak itu, jika dia hendak berjalan jauh, dan Indy tidak akan pernah ditinggalkan terbiar buat selamanya!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI