26.5 C
Kuala Lumpur
Monday, October 2, 2023
UtamaGaya HidupWalaupun dibenci oleh ibu sendiri, anak-anak harimau ini bernasib baik kerana miliki...

Walaupun dibenci oleh ibu sendiri, anak-anak harimau ini bernasib baik kerana miliki ibu anjing sebagai ‘ibu angkat’ yang penyayang

Tiada siapa yang boleh menafikan betapa hebatnya kasih seorang ibu. Mereka bukan sahaja mempunyai kasih sayang yang tinggi tetapi mereka juga sangat bertanggungjawab dalam menjalankan tugas sebagai seorang ibu.

Namun begitu, tidak semua yang bertuah memiliki ibu yang penyayang. Contohya kelima-lima ekor anak harimau ini yang dikatakan tidak dipedulikan oleh ibu mereka sejak dilahirkan. Walaupun dilahirkan dalam keadaan baik dan comel tetapi ibu mereka nampaknya tidak menyukai mereka.

Anak-anak kecil perlukan perhatian dan nutrien yang baik. Biasanya si ibu yang akan menyediakan semua itu tetapi tidak bagi anak-anak harimau ini. Jadi, penjaga zoo akhirnya memutuskan untuk membawa seekor ibu anjing menggantikan tempat ibu anak-anak harimau itu.

Pada mulanya semuanya bimbang bagaimana pemerimaan mereka terhadap ‘ibu baru’ mereka dan bagaimana pula reaksi ibu anjing terhadap anak-anak harimau itu. Namun, semuanya berjalan baik walau pada mulanya mereka kelihatan seperti takut-takut.

Ibu anjing mula menjadi ibu mereka dengan memberikan makanan dan menjaga anak-anak harimau yang masih kecil itu. Dia juga seolah-olah mula berasa tanggungjawab terhadap anak-anak angkatnya.

Apa yang paling mengharukan anak-anak harimau comel itu mula mengangap ibu anjing adalah ibu mereka sendiri. Mereka mula rapat dan percaya dengan ibu anjing yang sangat penyayang.

Anak-anak harimau itu mungkin tidak bertuah kerana tidak mendapatkan ibu kandung yang menyayangi mereka namun mereka tetap bernasib baik apabila ada ibu angkat yang sangat sayangkan mereka.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI