25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGlobalWanita tersalah sangka, silap bawa anjing lain pulang dan dapati anjingnya ada...

Wanita tersalah sangka, silap bawa anjing lain pulang dan dapati anjingnya ada ‘kembar’

Jika ternampak haiwan peliharaan anda di luar, pastinya anda akan segera menghampiri mereka dan mahu membawa mereka pulang segera bukan?

Itulah yang terjadi kepada seorang wanita bernama Lai, apabila suatu hari dia ternampak anjingnya berada di luar pagar stesen kereta api sepulangnya dia daripada kerja.

Life News Jr

Pada ketika itu, anjing tersebut bertindak mengekori sahaja langkah Lai yang berjalan untuk pulang ke rumahnya.

Lai fikir anjingnya mungkin keluar bersendirian dan menunggunya di stesen itu. Lai kemudian mengusapnya lalu memberi sosej kegemaran anjingnya.

Life News Jr

Kedua-dua mereka kemudian berjalan bersama menuju ke rumah. Pada masa yang sama, Lai lega kerana menemui anjingnya. Jika tidak, anjingnya itu mungkin hilang.

Setibanya di rumah, Lai berkata kepada ibunya bahawa anjing mereka hampir-hampir melarikan diri dengan keluar sendirian.

Life News Jr

Alangkah terkejutnya Lai apabila ibunya memberitahu bahawa anjing mereka langsung tidak keluar daripada rumah hari ini dan elok sahaja duduk di rumah!

Lai memeriksa rumahnya dan mendapati anjing miliknya sememangnya ada dan sedang berehat di halaman rumah.

Life News Jr

Pada ketika itu, Lai melihat kedua-dua ekor anjing tersebut secara dekat dan mendapati bahawa kedua-dua mereka ternyata serupa daripada segi fizikal.

Life News Jr

Cumanya terdapat parut pada hidung anjing yang mengikutinya dari stesen kereta api berkenaan. Mungkin sudah takdirnya anjing jalanan tersebut berada di rumah Lai.

Macam adik-beradik!

Life News Jr

Lai dan keluarga akhirnya memutuskan untuk menjaga anjing terbabit buat sementara waktu sehingga anjing terbabit berada dalam keadaan yang stabil untuk diadopsi.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI