29.9 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 4, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupKehadiran lipas berjaya curi 5 saat waktu siaran TV ketika berlangsungnya perlawanan...

Kehadiran lipas berjaya curi 5 saat waktu siaran TV ketika berlangsungnya perlawanan hoki di Olimpik Tokyo

Setiap kali berlangsungnya acara sukan semestinya banyak kejadian-kejadian unik dan pelik yang berlaku sehingga boleh menarik perhatian ramai. Kali ini di temasya Olimpik Tokyo 2020 berlaku juga kejadian lucu yang telah membuatkan ramai yang terhibur.

Menurut laporan Sin Chew Daily, ketika berlangusungnya perlawanan hoki wanita di peringkat kelayakan kumpulan, pengarah penyiaran di sana telah mengalihkan fokus kamera dari tengah gelanggang ke arah seekor lipas yang sedang berjalan laju.

Perlawanan antara Argentina dan Sepanyol ketika itu sangat sengit sehingga kedua-duanya gagal menjaringkan sebarang gol untuk negara masing-masing. Ketika masa permainan sudah berada pada 5 minit terakhir, aksi permainan dihentikan seketika oleh pengadil kerana berlakunya perebutan di tengah gelanggang.

Ketika itulah pengarah penyiaran mengambil kesempatan untuk menukar fokus kamera ke arah seekor lipas yang sedang berjalan. Ternyata lima saat yang diberikan kepada lipas itu telah menarik perhatian ramai orang

Perlawanan tersebut dikatakan telah diadakan di Oi Wharf Central Seaside Park Sports yang merupakan tempat yang terbuka sehingga ramai yang mengatakan terdapat banyak nyamuk di sana. Jadi, tidak mustahil lah terdapat banyak serangga seperti lipas yang ditemui di kawasan pertandingan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI