26.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, February 7, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupSetia menatap gambar pemiliknya setiap hari, Oyen seolah-olah mahu ucap selamat malam...

Setia menatap gambar pemiliknya setiap hari, Oyen seolah-olah mahu ucap selamat malam kepada tuannya yang telah meninggal dunia

Haiwan peliharaan biasanya setia terutama kepada pemilik mereka. Ada haiwan sanggup menunggu tuan mereka pulang dari kerja, ada yang setia menemani tuan mereka menyelesaikan kerja dan apa yang paling sedih ada tetap setia menanti walaupun tuan mereka telah pergi buat selama-lamanya.

Antara haiwan yang paling setia ialah kucing oren yang kematian pemiliknya ini. Kejadian tersebut diceritakan oleh seorang netizen, Rong Servic dari Thailand di Facebook.

Rong menceritakan mengenai kucing oren kesayangannya yang begitu sedih atas pemergian tuannya. Rupa-rupanya bukan hanya dia yang merasai kehilangan isterinya tetapi kucing peliharaan mereka juga merasakan hal yang sama.

Biasanya sebelum tidur setiap malam wanita tersebut akan menemani si Oyen kesayangannya untuk tidur sehingga Oyen akhirnya tertidur di dalam pelukan tuannya. Kebiasaan inilah yang membuatkan kucing itu sangat merasai kehilangan tuannya.

Kini, hampir setiap malam, kucing oren tersebut akan berjalan-jalan di ruangan yang menempatkan foto mendiang pemiliknya. Kucing itu seolah-olah mahu mengucapkan selamat malam kepada pemiliknya yang sudah tiada lagi di sisinya.

“Kucing saya suka melihat foto ibunya, dia menghabiskan beberapa jam sehari di depan foto itu,” tulis Rong di Facebook.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI