31.2 C
Kuala Lumpur
Saturday, December 9, 2023
UtamaGaya HidupHampir naik angin ketika ajar anak kecil selesaikan kerja sekolah, riak wajah...

Hampir naik angin ketika ajar anak kecil selesaikan kerja sekolah, riak wajah bapa curi tumpuan netizen

Duduk di rumah, jangan ke mana-mana… semua itu memang mudah untuk dituturkan tetapi untuk melakukannya bukan sesuatu yang mudah sebenarnya. Kita yang dahulu bebas bergerak kini seolah-olah ‘dirantai’ kaki supaya tidak keluar. Namun, semua itu untuk kebaikan bersama supaya suatu hari nanti negara kita akan bebas daripada wabak COVID-19.

Antara mereka yang terkesan adalah para pelajar dan guru. Mereka terpaksa melakukan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) memandangkan semua sekolah dan pusat pengajian tinggi ditutup. Jika di rumah, ibu bapa juga semestinya turut terkena tempiasnya. Memandangkan anak-anak perlu belajar dari rumah jadi mereka juga perlu memberikan perhatian kepada mereka.

Namun, bukan mudah sebenarnya menjadi guru di rumah. Lihat sahaja seorang bapa di dalam video ini yang sedang mengajar anak kecilnya menyelesaikan kerja sekolah.

Apa yang lucu ialah apabila melihat reaksi si bapa yang seperti ingin marah kerana anak kecilnya tidak faham dengan apa yang cuba dilakukan. Riak wajah yang mula tegang membuatkan si ibu yang sedang merakam turut tergelak.

Ayahnya itu mengajar anaknya untuk membuat garisan yang lurus sambil memegang pembaris tetapi anaknya itu masih membuat garisan yang bengkok setelah dua kali diajar.

Video lucu tersebut menerima pelbagai reaksi netizen. Rata-ratanya berasa lucu dengan apa yang berlaku. Sehingga kini video tersebut telah menerima 3,000 ‘like’ dan dikongsi lebih daripada 5,000 kali di Facebook.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI